Friday, July 22, 2016

Gócok átrendeződése – Jupiter Uttaraphalguni, Mars Anuradha (187.)

Július utolsó hete is tartogat fordulatokat a védikus égbolton. Két olyan bolygó státusza változik, amelyek kulcsszerepben vannak. Jön könnyítés, és jön mérkőzés.

Elsőként július 24-én, vasárnap a Jupiter tesz egy fontos lépéstaz Oroszlánban a Rahuval közös naksatrából (Purvaphalguni) a Nap-naksatrába (Uttaraphalguni) lép. Ismerős ez az energia, járt már itt a Jupiter 2015 végén.  A naksatraváltással kezd eltávolodni a zaklatott, szorongáskeltő Rahutól. Ezért a váltás kifejezetten jót tesz az amúgy több oldalról megpróbált jupiteri energiáknak, a jupiteri aszcendenseknek (Halak, Nyilas), és horoszkópunk minden jupiteri vonatkozásának.

Az Oroszlán Nap-naksatrája az egyetlen a 27 holdház közül, ahol a jegy ura és a naksatra ura ugyanaz, jelen esetben a Nap. Itt, az Uttaraphalguniban felerősödik az oroszlánságunk: egónk, férfi oldalunk, a magunkkal hozott apai energiaminták, a hatalommal való kapcsolatunk, kreativitásunk, és a gyerek témája. A Rahutól eltávolodó Jupiter ezekből az Oroszlán-kérdésekből fog egyet vagy többet - az eddigieknél tisztábban - mobilizálni, megéletni.

Rahu-Jupiter válás 3 hét múlva lesz teljes, amikor a Jupiter a Szűz jegyébe fog átkerülni, hogy új impulzusokkal lásson el bennünket. Ez sokunk számára hoz egy megkönnyebbülést, de váltást is a feladatok, munka és a test vonatkozásában.


Július közepén - amikor a Mars ismét belépett a Skorpióba - gyötrődősebb fázisba kerültünk. Most a Mars ismét vált, és július 26-án a Skorpió szaturnuszi holdházába lép. Ekkor azonos naksatrába kerül a Szaturnusszal, és ellentétes karakterük egyre inkább szembesül a másikéval. Közelítenek egymáshoz, nő a feszültség és a megmérettetés. Egy ilyen konstellációban a Mars akciózna, míg a Szaturnusz blokkolja. Ezért mint a kuktában, nő bennünk a nyomás, kevés látható külső eredménnyel. Maximálisan figyelnünk kell az erőbeosztásunkra.

A Marsnak - s rajta keresztül főleg a marsikus aszcendenseknek, a Skorpióknak és a Kosoknak - nagy tehertétel az is, hogy a védikus rendszerben az Uránusz június végén átment a Kos jegyébe. Igaz, hogy egyelőre csak 2 hónapos ez a látogatás, de minden marsikus részünket felfokozottá, robbanékonnyá teszi, mert a Mars jegyébe látogató Uránusz energiáit a Mars - bárhol jár is -  mindenüvé viszi magával. Most a Skorpióba, amúgy is terhelt helyzetébe

Jó lenne kellemesebb hírekkel szolgálni, de ezek a nyári hónapjaink nem könnyűek. Türelemmel, ön- és mások iránti elfogadással, a jó keresésével és adásával tudjuk békíteni a külső-belső viharokat. 
Főleg türelemmel.

Om shanti
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot konzultáció vagy tanulás céljából: 
vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888.

No comments:

Post a Comment