Saturday, July 16, 2016

Szomorú napok, Nizza emlékére – védikus magyarázat (186.)

Megrázó lett a Mars újbóli belépője a Skorpióba. Őszi időjárás a nyár közepén, megrendítő halálesetek közel s távolabb, és hát a nizzai merénylet.

Ahogy a hírekből hallottuk, a Mars átlépése napján (július 12.) indult az elkövető akciója a gyilkos kamion bérlésével, és július 14-én késő este történt a legmerészebb fantáziát is felülmúló támadás.

Az áldozatokat gyászoljuk, a hozzátartozókkal együtt érzünk. Számunkra azonban az asztrológiai magyarázat is fontos: miért akkor és ott történt a terrortámadás, folytatódhat-e a tragédiák sora Franciaországban. A védikus asztrológia rendszerében keressük a magyarázatot.

Ahogy már sokszor említettük, a Mars és a Szaturnuszegy ártalmas, de nem robbanékony kombináció. Mars az akció, Szaturnusz a blokk, a kettő együtt frusztráló hatásokat hozhat.

Kettősük a Skorpióból aspektálja – többek között - az Oroszlánt, amely jegyhez Franciaország is tartozik. Az Oroszlánban már ott van a civakodó, békétlen Rahu és a Jupiter (a Rahu-Jupiter együttállás hozta például a Brexit-szavazást, vagy a franciaországi foci EB túlfűtöttégét).

A Mars Skorpióba lépése július 12-én adott egy agresszív energialöketet a feszültséggel teli Skorpióból a szintén felfokozott Oroszlánba. Ráadásul a Mars a Skorpió jupiteri részére lépett be, amely az Oroszlánban álló Jupitert is érzékennyé tette. A feszültséget tovább fokozta - a Kosba épp hogy belépett - Uránusz is, amely fényszögével kiterjeszti hirtelen, robbanékony természetét az Oroszlánra is.

A feszültséget már értjük, a mértékét is, a merénylet időzítését még nem. Az események bekövetkezéséhez általában a gyors járású Hold adja a szikrát. Most is ez történt: a Hold a merénylet időpontjában (éjjel 11 körül) lépett be a Skorpió jegyébe. Említettük már, hogy szeptember végéig érdemes tiszteletben tartani a Skorpió Hold napjait, mert azok gyújtópontok lehetnek ebben az időszakban.

Az Oroszlán jegy - s vele Francia- és Olaszország, valamint Románia – asztrológiai kitettsége, fokozott konfliktus veszély lehetősége szeptember közepéig megmarad, s ezen időszakon belül is a Skorpió és/vagy Oroszlán Holdú napok lehetnek veszélyesebbek. 

A nagy tragédiák feldolgozása mellett a személyes életünket is simogatnunk kell. Csattanás, veszekedés, zavarodottság, felfokozott hangulat magunkban, vagy szűkebb-tágabb környezetünkben mindennapos lehet. Túl azon, hogy kerüljük a konfrontációt, a pánikot, az ideges közeget, most muszáj dolgoznunk ezen. 
Kinek mi a kézenfekvő: imával, mantrával, meditációval, segítő tevékenységgel, esetleg adománnyal, a jó adásával gyógyítsuk magunkat és a világot.

Július 16-án a Nap átlép a Rák jegyébe, s ezzel megkezdődik – legalábbis a tradicionális hindu felfogás szerint – az év passzívabb fele. A Vénusz és a Merkúr mellett most már a Nap is erősíti az időszak Rák jellegét, amikor a múltnak, a családnak, az érzelmeknek nagyobb a súlya. Vegyünk menedéket a családunkban.

Namasté
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot konzultáció vagy tanulás céljából: 
vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888.


No comments:

Post a Comment