Friday, November 27, 2015

Mély lelki élet - Halak Kétu naksatra váltása (130.)

    Az indiai asztrológia számításai szerint két fontos változás van küszöbön: az egyik a Kétu naksatraváltása, a másik egy nappal később, a Jupiteré.

Most a Kétu energiaváltását vizsgáljuk meg. Kétu a leszálló holdcsomópont, a spirituális énünk, annak fejlődése. Múltbeli életek esszenciája. A Kétu-Rahu tengely a lélek fejlődését adja életeken keresztül.

Kétu – akárcsak szemközti, elválaszthatatlan párja, Rahu - 18 hónapot tölt egy-egy jegyben. Jelenlegi helyére, a Halakba 2014. július közepén érkezett, s 2016. január végéig marad. Ez a másfél éves Halak tartózkodás a nagy lelki tisztulás, érzelmi átélés ideje – kinek-kinek olyan életterületen keresztül, amilyen házába esik a Halak.

A holdcsomópontok haladása állandó retrográd irányú. Így a Kosból érkező Kétu a 18 hónapból 8-8 hónapot töltött merkúri energiában, majd szaturnuszi területen. Pénteken, november 27-én kevéssel éjfél előtt pedig megkezdi – a Halak jegyén belül – 2 hónapos jupiteri útját. A naksatra neve Purvabadrapada.

A naksatraváltásnak fontos üzenete van. Jupiteri jegyben vagyunk, és most már jupiteri naksatrában is. Így a Jupiterhez köthető tapasztalás különösen nagy hangsúlyt kap, a Halakban ennek lelki, érzelmi oldala, a belső tapasztalás. Számíthatunk arra, hogy életünk eseményei mélyebb lelki nyomokat hagynak rajtunk, belül jobban meg fogjuk szenvedni a történéseket, mert most ezen a módon tanulunk.

A jupiteri naksatrában a Kétu visszahat minden jupiteri vonatkozásra az égen és horoszkópunkban is. Így a tranzit Jupiterre is: ő most az Oroszlánban, a Skorpió Szaturnusz aspektusa és kontrollja alatt van. Ez azt jelenti, hogy mind férfi oldalunk, apai örökségünk, hatalmi témák (bennünk vagy fejünk felett), illetve egós dolgaink karmikus fejlődés alatt állnak és erős változásban vannak
Ez egyébként érvényes az Oroszlánhoz sorolt földrajzi területekre (Franciaország, Olaszország, Románia) is.

Az Oroszlán Jupiter saját magától az 5. (gyermekek, teremtés, kreativitás, belső örömök, kulcs önmagunkhoz) és 8. (változás, elengedés, halálélmények, manipuláció) jegyek ura. Ettől az Oroszlán Jupitert hol rendkívül pozitívnak, hol nagyon nehéznek érezzük. 

A Kétu mostani naksatra váltásával az utóbbi, sokszor megpróbáltatásnak, veszteségnek érzett jelleg fog inkább dominálni az elkövetkező 2 hónapban. Érzésem szerint a meditáció és jóga mellett jó oldás lehet a zene,a vízzel kapcsolatos tevékenységek, és a természethez való közelség.

Történelmi időket és változásokat élünk, kívül és belül, most több lelki munkával.

Szeretettel
Vishakati

A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni adottságokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni.
Az alábbi címen lehet  kérdést feltenni, tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni:  vishakati.gyurko@gmail.com.

Közvetlenül információért kérlek, csatlakozz facebook/ Vishakati Community     oldalamhoz, annál is inkább, mert most több közösségi oldal törölte külső írások közzétételi lehetőségét. Ezért lehet, hogy a jövőben megszokott oldalaidon nem fogod látni az írásaimat.









No comments:

Post a Comment