Monday, November 23, 2015

És még mindig változás - Skorpió Anuradha stellium (129.)

Az indiai rendszerben november 20-án a Nap és a Merkúr megérkezett a Skorpió jegy szaturnuszi energiájába, azonos naksatrába a tranzit Szaturnusszal. Mit jelent számunkra ez a váltás elméletben és a gyakorlatban?

A Skorpió jegye a változásról szól, a változás helyét, témáját és mikéntjét - többek között - a benne álló bolygók árulják el.

A már egy éve itt időző Skorpió Szaturnusz tudati változásainkat sürgeti, valamint gyökereink elengedését, a kimozdítást. Most, amikor a két másik, gyorsabb bolygó ideér, hatásukra a Szaturnusz is felfrissíti működését, például migrációs témában lehetséges fordulat, vagy többen realizálják költözési szándékukat. Eddig elképzelhetetlenúj gondolatokat, helyzeteket is meg kell értenünk, be kell fogadnunk.

A Szaturnusz hatására rakódik a Napé és a Merkúré. 
A Skorpió Nap (innen a 10. jegy uraként) a professzionális dolgok, a szakma, hivatás kérdéseiben hozhat elmozdulást. Most találhatunk új állást, kaphatunk munkaajánlatot is. 
A Merkúr pedig (innen a 8. és 11. jegy uraként) rádupláz mentális változásunk elkerülhetetlenségére, főként a jövőnk érdekében. Ez a Merkúr előkészíti a Szaturnusz karácsonyi naksatraváltását, amely a körülöttünk zajló, korábban nem látott változások, történések mentális megértésével foglalkozik majd.

Kinek milyen házába esik a Skorpió jegy, számtalan egyéni megélés lehetséges, de az biztos, hogy az átalakulás, elengedés a fenti vonatkozásokban (gondolkodásunk, tudatunk, gyökereink, hovatartozásunk, hivatásunk) aktívan jelen van december közepéig. Ha álláskereső, költözési szándékunk van, az most nagyon támogatott.

A fenti folyamatok nagyon erősen hatnak ránk. Két módosító tényezővel kell számolnunk.

Az egyik az, hogy a Nap elégeti a 2 másik bolygót, s ezzel csorbítja azok jelentéseit.
A Merkúrt november 20-24. között, emiatt racionalitásunk, objektivitásunk sérül.
A Szaturnuszt pedig november 26. és december 3. között, ekkor romolhat az időhöz való viszonyunk (késések, pontatlanságok, betarthatatlan időpontok), és például apadhat fegyelmünk, céljainkhoz való hozzáállásunk.

A másik befolyásoló tényező az, hogy a Skorpió jegyura (=diszpozitora), a Mars most a Rahu társaságában van. Mars és a holdcsomópontok bármelyikének együttállása agressziót, fegyveres konfliktust, terrorcselekményeket hoz.  Most november eleje óta állnak együtt december 24-ig. 

Emiatt továbbra is számíthatunk váratlan, erőszakos fordulatokra, felfokozottságra, zaklatottságra, főként Skorpió területeken (arab, iszlám világ), de a Mars másik jegyében (Kos, például Németország) is. (A jelenlegi Szűz Mars a Kos jegyét aspektálja is.) 
A Skorpió és Kos aszcendensűek, Holdúak szintén nagyon megérzik e hektikus időket.

Rahu és Mars közelsége a félelmet, szorongást is előhozhatja bennünk, akkor is, ha távol esnek tőlünk a ténylegesen fenyegetett országok, városok, és akkor is, ha nincs reális oka szorongásunknak.

A mi dolgunk nem a félelem beengedése, hanem saját magunk és környezetünk megnyugtatása, oldása. Ezekben a kívül zajos időkben még inkább szükségünk lehet belső békénk megteremtésére és óvására, kinek-kinek a maga módján. Imával, meditációval, szemlélődéssel. Szeretettel.
Vishakati

A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni adottságokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni.
Az alábbi címen lehet  kérdést feltenni, tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni:  vishakati.gyurko@gmail.com.

Közvetlenül információért kérlek, csatlakozz facebook/ Vishakati Community     oldalamhoz, annál is inkább, mert most több közösségi oldal törölte külső írások közzétételi lehetőségét. Ezért lehet, hogy megszokott oldalaidon a jövőben nem fogod látni az írásaimat.

No comments:

Post a Comment