Wednesday, November 4, 2015

Indulataink iskolája - Szűz Vénusz és Mars a Rahuval (124.)

A védikus rendszerben november 3-án hajnalban a Vénusz és a Mars belépett a Szűzbe. Együttes belépésük és bonyolult kölcsönhatásuk indokolja, hogy egyszerre tárgyaljuk őket.

A jegyváltás mindkét bolygónak erővesztést jelent.
A Mars ragyogóan érezte magát az Oroszlánban, míg a Szűzben ereje fogyatkozásával, előtte tornyosuló feladatokkal, és a hasznosnak lenni elvárásával kell szembenéznie. Ezeket a küzdelmes heteket (karácsonyig időzik a Szűzben) tetézi a Rahuval való közelség. Mint már tudjuk, a Rahu a mellé kerülő bolygó hatását felfokozza, kiforgatja. Nehezebb lesz elkerülni a vitákat,  borulhatnak tervek, és élesebben reagálhatunk főként november 8-10. között. Ez különösen a Kos és Skorpió aszcendensűekre igaz.

A Vénusz még inkább rosszul járt: a 12 állatövi jegy közül a Szűz az, ahol a leggyengébben érzi magát. Esésben van november 30-ig, ezért jelentései gyengén vagy sérülten érvényesülnek: vágyaink visszafojtottak, nőiességünket kisebbségi érzések csorbíthatják, kapcsolataink akadozhatnak, anyagi témáink gyengélkedhetnek.

Az esésben levő Vénusz – a malefikus Mars és Rahu hatásával tetézve – nem ígér könnyű heteket a Bika és Mérleg aszcendensűeknek. Párkapcsolati turbulenciák is várhatók, mert mindkét jegy partnerházának ura, a Mars együtt áll a zavarkeltő Rahuval. A legnehezebb napok november 7-11. között vannak. A kényes kérdéseket érdemes decemberre hagyni, amikor a Vénusz továbbáll saját jegyébe, a Mérlegbe, ahol erős és nyugodt lesz.

November közepéig annyi segítsége akad a Vénusznak, hogy  uralmi cserében van a Merkúrral (a Vénusz és a Merkúr egymás jegyében van). Ez a tény emeli mindkét bolygó erejét, de csak november 17-ig.


A Szűz stelliummal a vágyak (Vénusz) és beteljesülésük (Mars) sokféle, esetenként zavarbaejtő megvalósulását tapasztalhatjuk meg. Gyógyulhat férfi és női nemiségünk énképe. Általában véve az egészség, betegségek, gyógyulás témakörben felbukkanhat új gyógymódok lehetősége, meglévő betegségek kerülhetnek új megvilágításba. Testünk ebben az időszakban feladatot jelent számunkra, amely időt és figyelmet kér, mert tanítani szeretne.

Vegyes időszak jön indulati turbulenciákkal. Jó lenne némileg visszafogottabban, türelmesebben szemlélni dolgainkat az elkövetkező novemberi hetekben.

Szeretettel
Vishakati 

A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni adottságokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni.
Az alábbi címen lehet  kérdést feltenni, valamint tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com.
Közvetlenül információért kérlek, csatlakozz facebook/ Vishakati Community  oldalamhoz.No comments:

Post a Comment