Monday, May 11, 2015

Furcsa balesetek, félreértések - Vénusz-Merkúr uralmi csere (72.)

A védikus rendszerben jelenleg érdekes égi helyzetet láthatunk. Két, viszonylag gyors planéta, a Vénusz és a Merkúr egymás jegyeiben halad (uralmi cserében vannak) május 4-30. között. A bolygók uralmi cseréje (=recepciója) érdekes összjátékot eredményezhet, érdemes a jelenség mögé tekinteni.

A Merkúr, a gondolkodás, mozgás és kommunikáció érzelemmentes, semleges bolygója most a Bikában, a Vénusz jegyében halad.

Mivel a Merkúrnak nincs saját előjele vagy elköteleződése, a Bika hangulatát, tempóját és szokásos témáit, a tradíciót, anyagiakat, stabilitást, valamint az élet élvezeteit, az evés-ivást helyezi a fókuszba. Innen a 2. és 5. jegyek uraként azok témái is bejöhetnek a képbe: biztonság, gyerekek, vállalkozások, kreativitás.

Ha nem lenne az uralmi csere, elmondhatnánk, hogy a Merkúr teszi a dolgát, átlagos méltóságú. Az uralmi csere miatt azonban felerősödik, és közben furcsa dolgokat hoz. Nem az történik, hogy gátolja gondolkodásunkat, utazásunkat, közlekedésünket, hanem váratlan történések sorát hozhatja: szerencsés véletlenek, különös találkozások, viszonylag szerencsésen "megúszott" kisebb balesetek, eltévedések, váratlan fordulatok egy utazásban. Gyakori lesz az internet kiszámíthatatlan működése. A dolgok kimenetele azonos: viszonylag alacsony veszteséggel jövünk ki a kalandból.

A váratlan történések száma különösen megugorhat a recepció azon időszakában, amikor a Merkúr hátrál (május 19-től), ez lesz az uralmi csere legrázósabb időszaka.Mivel a Merkúr  jegyura, a Vénusz most levegős jegyben van, a légi közlekedés is megtréfálhat bennünket járattörlések, módosítások formájában.

Mindeközben a Vénusz az Ikrekben, a Merkúr jegyében halad, jelenleg az Ardra (Rahu energia), majd a Jupiter területén.
Ismerkedőssé válunk ez idő alatt, és gyerekeink vagy jövőnk témája is jobban érdekelhet bennünket. Könnyebben kezdünk beszélgetni akár idegenekkel is, csevegősebbek leszünk, többet szeretnénk kommunikálni környezetünkkel. 
Itt is találkozhatunk furcsaságokkal: bár szívesen beszélgetünk, elbeszélhetünk egymás mellett, vagy hajlamosabbak lehetünk elszólásokra, vagy félreértések alakulnak ki a társalgás során.

Amíg az Ardrában halad a Vénusz (május 21.), számíthatunk rá, hogy az időjárás is szelesebb, viharosabb lesz, de mi magunk is nyugtalanabbak leszünk, rosszabbul alhatunk és szellemi teljesítményünkkel sem leszünk elégedettek. Arda az intellektuális tökéletesség, a folytonos tanulás naksatrája. Itt kiélvezhetjük az Ikrek kettősségét a Rahu gerjesztette materiális/testi vágyakban és a merkúri intellektusban.

Az Ardra istensége Rudra, a vihar és rombolás ura, akinek a küldetése elsősorban a tudatlanság lerombolása. Hatására először elégedetlenek leszünk azzal a materiális környezettel, amiben élünk, ezért elindulunk magasabb énünk felfedezése felé.

Amikor pedig a jupiteri részre ér a Vénusz (május 21-30.), nyugodtabb időszak következik, sok élménnyel. Meg fogjuk tapasztalni a két bolygó uralmi cseréjének ránk vonatkozó fordulatait, és a retrográd Merkúr tanítását.

Szeretettel
Vishakati

Kérdés, hozzászólás, egyéni konzultáció, tanítás: vishakati.gyurko@gmail.com
hivatalos oldal: facebook / vishakati community





No comments:

Post a Comment