Saturday, October 18, 2014

Asztrológiai kurzus, kiscsoportos képzés formájában (4.)



Egy modern asztrológia keleti és nyugati hagyományok találkozásából

Asztrológiai kurzus, kiscsoportos képzés formájában

Sokéves nyugati asztrológiai tanulás és elemzés után, már praktizáló asztrológusként ismerkedtem meg a tradicionális védikus asztrológiával (idegen szóval dzsottish), majd ennek egy sajátos, nagyon modern és szemléletes magyarországi ágával Csom Mari tanításában.
A védikus asztrológiában egy, a nyugatinál mintegy 3-4 ezer évvel öregebb bölcseletet találtam, amely sokkal árnyaltabb értelmezést tesz lehetővé minden szempontból, mégis leginkább a hozott, karmikus témákat illetően, mivel több olyan eszközzel is rendelkezik, amelyet a nyugati asztrológia az idők folyamán – talán az alexandriai nagy könyvtár leégésekor - elvesztett.
Csom Mari érzékeny, szeretetteljes, és látnoki pontosságú asztrológiája nagyszámú követője (Facebook/Átjárók) és több ezer kliense, valamint tanítványai számára ismert. Az ő hozzájárulásával és támogatásával most az ő felfogásában megismert modern védikus asztrológiát szeretném kiscsoportos képzésben, heti 2 órás találkozások során átadni. A tanulás elméleti képzésen, folyamatos példákon és házi feladatok megoldásán keresztül történik.
A tanfolyam előképzettséget nem tételez fel, az esetleges nyugati asztrológiai ismeretek részben segítséget jelentenek, részben felül kell majd írni azokat. A többéves együttműködés azonban komoly elköteleződést és önismereti munkát igényel, egyben támogatja magunk és kapcsolati hálónk működésének és fejlődésének feltérképezését, megértését.
A kurzus az alábbi tematika szerint haladva lehetőséget nyújt arra, hogy a teljesen kezdők is megismerkedjenek a védikus asztrológiával, és kellő gyakorlás után használják azt, az esetleg nyugatiban járatosak pedig egy új látásmódot kapjanak. Mivel dzsottish tankönyv, jegyzet nagyon kevés van, ami pedig megvásárolható, az igen eltérő irányzatokat képvisel, eligazodni is nagyon nehéz hozzáértő segítség nélkül.
Tematika: állatövi jegyek, a 12 árnyalat a horoszkópban; bolygók, holdcsomópontok jelentése, értelmezése, karmikus jelzések; horoszkópházak mint az élet 12 területe; észak- és dél-indiai képlet; eltérések nyugati és védikus asztrológia között; naksatrák, finomhangolás eszközei a horoszkópban; horoszkóp értelmezése; muhurta, azaz a védikus időzítés tana; szinasztria, vagyis összeférhetőség vizsgálata, progressziók (a jelen és változó csillagállások hatása a születési képletre), prognózis.

A tanfolyam időpontja: 17-19:00 csütörtöki napokon
Tervezett kezdőnap: 2014. október 30.
Helyszín:  XII. Költő utca
Tanfolyam díja: 2.500 Ft/alkalom

Szeretettel várom leendő tanítványaimat
Gyurkó Katalin
06 30 2029888
vagy vishakati.gyurko@gmail.com



No comments:

Post a Comment