Saturday, October 18, 2014

2014. októberi védikus prognózis a védikus asztrológia szellemében (2.)


Bár az október a legszebb őszi hónap lehetne, idén nem sok nyugalmat ígér. A hónap váratlan eseményeinek fő felelőse, a Merkúr hol hátráló mozgásával, hol zavarkeltő bolygókkal való találkozásával, hol mint a fókuszba kerülő jegyterület ura aktivizálódik.

Október 4-25-e között minden, ami kommunikációval, üzleti ügyekkel, utazással, mozgással kapcsolatos, lelassul, mintha akadályozva lennénk ezeken a területeken. Mindezekért a Merkúr a felelős, amely ebben a 3 hétben hátráló mozgású. Amire remek ez az időszak: tegyünk rendet elmúlt kapcsolataink emlékeiben, hagyjunk időt és lehetőséget arra, hogy régi történetekről kavargó gondolataink felszínre kerüljenek, és megértve végleg elengedjük őket. Sok rejtett dolog napvilágra kerülhet ebben az időszakban.

Október 8-án dél körül Telihold - azaz Nap-Hold szembenállás – a Halak-Szűz tengelyen. Ez az októberi Telihold nagy feszültségek mellett fog beállni, mert a Halak Hold mellett a két nagy felforgató, az Uránusz és a Ketu (leszálló holdcsomópont), vele szemben pedig a Szűz Rahu (felszálló holdcsomópont) garantálják a váratlan történéseket mind egyéni szinten, mind globálisan a világban. E teliholdat követő 4 hétben váratlan testi tünetek, betegségek, de meglepő gyógyulások is felbukkanhatnak.

Meglehetősen hektikus és balesetveszélyes időszak lehet a hónap második fele, amikor a Merkúr - a Szűz marsikus részén - 16-ikától kezdődően együttáll a Rahuval. 2 ízben nagyon szoros az együttállás: 21-én és 30-án, ekkor fokozott óvatosság javasolt a közlekedésben. Rendkívül traumatikus időszak lehet úton, vízen, levegőben egyaránt. Szűz országokban (Japán, Svájc) fokozott a veszély, természeti katasztrófák, földrengés is történhetnek.

Folytatódik a sok eső, az áradások (elsősorban a Rák Jupiter, valamint a többi vízjegyben álló bolygó és a Ketu miatt).

A hónap vége felé, 23-án lesz Újhold a Mérleg marsikus részén. Az Újhold mindig alkalmas egy elhatározás, egy új szándék beindítására, de ez a mostani - a többi bolygó konstellációja miatt - elsősorban lelki, kapcsolati tisztázások területén. A Merkúr még mindig retrográd, és befelé, illetve visszafelé fordítja figyelmünket.

A hónap első felében a vizes jegyekben kialakult trigon – Skorpió Mars, Halak Uránusz, Rák Jupiterrel - kedvező inspirációkat hozhat gondolkodásunk megváltoztatásában. Október 18-án azonban a Mars átlép a Nyilas jegyébe. Mivel Magyarország Nyilas ország, többlet energiák, esetleg feszültségek fognak megmutatkozni mindaddig, amíg a Mars ebben a jegyben tartózkodik (november 27-ig).

Ennek az eseménydús és cseppet sem egyszerű hónapnak a végén már várakozással tekintünk november 2-ikára, amikor az indiai asztrológia szerint a Szaturnusz átlép a Mérlegből a Skorpió jegyébe. A jegyváltás jelentőségéről a következő havi prognózisban szólunk, de meggyőződésem, hogy az átlépést segítik az októberi konstellációk retrospektív késztetései.
Budapest, 2014. szeptember 30.

Szeretettel
Vishakati



No comments:

Post a Comment