Thursday, January 26, 2017

A nagy váltás napja - Nyilas Szaturnusz (224.)

Január 26-án délután 3 órakor a védikus asztrológia rendszerében az égi Szaturnusz jegyet vált, s a Nyilasba költözik. Nagy váltásról beszélünk, mert egy meghatározó planéta tesz fontos lépést, megváltoztatva az elkövetkező 3 év tónusát.

Most, a jegyváltás idején érdemes értékelnünk a Skorpió Szaturnusz 2 ¼ éves időszakát (2014. november 2-től 2017. január 26-ig): mi történt velünk, milyen részünk, életterületünk alakult át, milyen áron és milyen eredménnyel. Egy nehéz, elengedésekkel és karmikus törlesztésekkel alaposan megtűzdelt periódust tudhatunk magunk mögött, még nem egészen lezárva.

A védikus terminológiában azt a Szaturnuszt, amely egyszer már belekóstolt a Nyilas energiába - a Bakba történő majdani átlépéséig - mindvégig Nyilas Szaturnusznak tekintjük. Ő tapasztalatszerzés és ott felejtett feladatok lezárása céljából visszalátogat majd a Skorpióba 4 hónapra, 2017. június vége és október vége között. Ezek a mozgások azt jelentik, hogy 2017-ben a mostanin kívül még 2 gandanta időszaka lesz a Szaturnusznak, de azt is, hogy a 4 Skorpió hónap izgalmas és erős hatású finálé lesz. Annak idején részletesen foglalkozunk majd vele.

A Szaturnusz az idő, a felelősség, és a karma bolygója. Korlátoz és késleltet, keretez és mérlegre tesz. Ő a szigorú vizsgabiztos, aki keményen megdolgoztat, de ha megfelelünk a vizsgáján, feloldoz és megjutalmaz. Általában némi félelem övezi, pedig „csak” következetességet és struktúrát vár el a felmérés alatt álló területen.

Amikor az égen tranzitban megérkezik egy jegyenergiába (most a Nyilasba), akkor az adott jegy témái kerülnek – hosszú éveken át - nagyító alá. A Nyilasban világképünkideáink és idealizmusunkhitünk és spiritualitásunkigazságérzetünkvallási és filozófiai beágyazódásunk lesznek a vizsgatételek. Felerősödhetnek fanatikus vonulatok, különféle őrült szellemi áramlatok, ideológiai túlzások és kísértések azért, hogy az időszak végére (2020. január) egy megtisztult, talpára állított, egészségesebb világképpel és gondolkodásmóddal menjünk tovább.

Aspektált területein hasonló megmérettetések várnak ránk. Az indiai asztrológiában aspektusai a következő jegyeket érintik:
- a Vízöntőt, ahol tudati struktúráink, közösségeink s jövőképünk markáns átalakításán dolgozik majd,
- az Ikreket, itt elmebeli működésünket, alkalmazkodásunkat, közvetítő és médiumi képességeinket tisztítja, finomítja több síkon,
- és a Szűz jegyét, ahol testtudatosságunknak és analitikai képességeinknek ad új kereteket, és megváltoztatja a munkához, hasznossághoz való viszonyunkat.

A Nyilasban a tőle 2. helyen levő Bak és a 3. helyen levő Vízöntő jegyek uraként is munkálkodik. Ennek következménye röviden megfogalmazva az, hogy ideológiai és/vagy spirituális oldalról érkező történések, megélések, megtapasztalások révén olyan módon és mélységben alakul át gondolkodásmódunk, amely alapvetően fogja megváltoztatni értékrendünket, fontossági sorrendjeinket.

A Nyilas Szaturnusz előttünk álló 3 éve természetesen nem egy homogén időszak, hanem kapaszkodók és lejtmenetek, összekuszálódások és megértések sokaságából áll majd össze. Munkáját elmélyíti a Plútó, amellyel - hol szorosabb, hol kicsit lazább szomszédságban - mindvégig egy jegyben lesz.
  
A Nyilas naksatrákat az alábbi ütemezésben éri el:
-  a Múla naksatrában kezd, és 2018. március 1-ig időzik itt (beleértve a Skorpióba történő 4 hónapos visszanézést). Ez a terület a Kétu, azaz a leszálló holdcsomópont energiájában van. Itt a fő feladat alapvető hitbéli és ideológiai álláspontok tisztázása, magunkkal hozott (gyökér, eredet és apai) problémáink megoldása, erős lezárások és új kezdések.
- a Purvashada (2018. március 1-től 2019. karácsonyáig) vénuszi energiájában lesznek a legerősebbek az illúzióinkkal, idealizmusunkkal, fanatizmusunkkal való szembesülések.
- az Uttarashada (2019. december 26. – 2020. január 24.) a Nap energiájában van, itt lesz az út- és istenkeresés legintenzívebb időszaka, és itt találkozik a Szaturnusz a Plútóval, a mélység és a gyökeres megújulás bolygójával.

Beszélnünk kell arról is, hogy a Nyilas Szaturnusz ideológiai tisztító tranzitja Magyarországra mint Nyilas országra - és a többi Nyilasra, például Spanyolország, Dél-Amerika zöme - nézve egy különösen erős hatású időszak lesz. Valószínűsíthető, hogy a szélsőségesség és megosztottság még inkább elmélyül. Téma lehet az igazság számonkérése, nemcsak nálunk. A megoldás - tudatosságunktól függően – lehet békésebb vagy radikálisabb, de az időszak végére sokkal közelebb leszünk utunkhoz, egy megtisztult világképhez.

Szép tapasztalásokat, tudatosságot és szellemi emelkedést kívánok a Nyilas Szaturnusz elkövetkező  időszakára. Tartsatok velem.

Szeretettel
Vishakati

Következik:
- a Nyilas Szaturnusz hatása az egyes aszcendensekre
- Halak Vénusz
- Múla Szaturnusz

Személyes konzultáció céljából várom jelentkezésedet a +36 30 202 9888 telefonon  vagy a vishakati.gyurko@gmail.com címen. 
 






4 comments:

  1. A Vizöntő-Ikrek-Szűz helyett azt hiszem, Halak-Ikrek-Szűz akart lenni. Nem?

    ReplyDelete
  2. A védikusban a Szaturnusz aspektusmintája 1-3-7-10, azaz azon a jegyen kívül, ahol áll (1), a 3., a 7. és 10. jegyeket aspektálja. Ez nagyon másként működik itt, mint a nyugati asztrológiában.
    Így a Nyilasból a 3. Vízöntő, a 7. Ikrek és a 10. Szűz lesz megdolgozva.

    ReplyDelete
  3. Köszönöm. Benned kit tisztelhetek?

    ReplyDelete