Sunday, January 15, 2017

Biztonsági öveket becsatolni - Bak Nap, Szaturnusz gandanta (222.)

Január 14-én a védikus Nap belépett a Bak jegyébe, egyúttal eltávolodott a Plútó gyúlékony jegyszomszédságából.
Ezzel a jegyváltással – amelyet a hinduk Makara Sankranti-nak neveznek, és nagy ünnepléssel tisztelnek meg – a Nap által képviselt témáink tónust váltanak.

Az elkövetkező 30 nap praktikusabb, földiesebb színezetű lesz, mert maga a Bak jegy mindennapi megélhetésünkkel, karrierünkkel, szakmai önmegvalósításunkkal kapcsolatos. Ebben az értelemben erősödik a munkavonal, nagyobb a fegyelem a célok terén, egyfajta eltökéltség arra, hogy nyomot hagyjunk magunk után a világban.

Mivel egy másik síkon karmánkkal, a vezekléssel és a magánnyal kapcsolódik a Bak, ezek is foglalkoztatnak majd bennünket február közepéig. Olyan helyzeteket fogunk kapni, amelyekben felelősségvállalásunk lesz a tét: kiállunk-e magunkért, dolgainkért, majd - január végétől egyre inkább - a magunk igazáért, hitéért.

Mivel a Nap saját jegye innen a 8., ez a távolság mindig problémákat vet fel jelentéseiben. A Nap mutatja legmélyebb önvalónkat, apai és/vagy férfioldalunkat, egónkat, és általában a hatalomhoz való viszonyulásunkat.
Férfioldalunk, de akár férfiakkal való kapcsolódásunk hibákat vethet fel. Apamintánk ellenazonosulásra késztethet, és bőszíthet bármi, ami a hatalommal, főnökünk megnyilvánulásaival, egyáltalán az autoritással kapcsolatos.

Mindezek célja az, hogy a számunkra megnehezedő helyzetekben próbáljunk változni, de legalábbis másként szemlélni a szituációt. Alapszabály, hogy mindig csak mi magunk tudunk alakulni, ne a körülöttünk levőktől várjuk el a fordulatot – bár ez utólag bekövetkezhet.


Időközben a jegyváltáshoz közeledő Skorpió Szaturnusz közelít a gandanta zónába, a Skorpió legvégére, utolsó fokára. A gandanta (jelentése csomó) az a hely, ami egy vizes jegy (itt a Skorpió) és egy tüzes jegy (most a Nyilas) közös határától +/- 1 fokon belül van. Ebbe a zónába érve, a markáns változás miatt a jegyváltó planéta az átmenet összes tünetét, bizonytalanságát produkálja. Át kell jutnia a csomón.

Kapcsoljuk hát be a biztonsági öveket, mert január 16-án a Szaturnusz megérkezik a gandantába. Itt tartózkodása alatt fokozott nyomást gyakorol ránk, hogy lezárja skorpióbeli feladatainkat. Váratlan kedvező változások és nehéz lezárások, előre nem látott lehetőségek nyílása és ismerős kapuk becsukódása egyaránt előfordulhatnak.

A Szaturnusz január 26-i jegyváltását követően még 10 napig, kb. február 6-ig leszünk a gandanta övezetben, hasonló hullámzó kilátásokkal, de már a Nyilas oldalon.

Namasté
Vishakati


Személyes konzultáció céljából várom jelentkezésedet a +36 30 202 9888 telefonon  vagy a vishakati.gyurko@gmail.com címen. 











No comments:

Post a Comment