Friday, October 21, 2016

Októberi váltások – Mérleg Merkúr, 10 milliószoros nap (205.)

Októberünk második fele izgalmas együttállásokkal, jegyváltásokkal és ünneppel folytatódik.

Október 21-én a Merkúr, az égi közvetítő lép a Mérlegbe. Eközben a Szaturnusz a Skorpió merkúri energiájában (Dzsjéstha) billegtet bennünket gondolati síkok, tudati elágazások és mentális kétségek közepette. Ezért amikor a Merkúr a kapcsolatok és harmóniakeresés jegyében halad, a Szaturnusz is elsősorban párkapcsolati minőségeinket, együttélésünk harmóniáját vagy egyensúlyhiányát firtatja.
Vele meg kell értenünk kapcsolatunk vagy egyedüllétünk árnyalatait, bizonytalanságait és lehetőségeit, de bárminemű döntéseinknek még nem érkezett el az ideje. Azt részben december közepi konstellációk, részben pedig a Szaturnusz január végi jegyváltása érleli majd meg.

A napokban két erős planétatalálkozó is van.
Az egyik a Kétu és a Neptunusz együttállása a Vízöntőben - több mint egy hónapig nagyon szoros közelségben állnak.
A lelki beállítottságúaknak ez az égi esemény , spirituális vagy érzelmi oldást hozhat, esetleg közösségi élmény formájában. Aki inkább csak a fizikai szintű létezésben hisz, az – egyéni horoszkópjától függően valamilyen téren – elengedést, szeparálódást, távolodást fog megélni. (Lásd mit hoz a Rahu-Kétu jegyváltása...)
Ez a találkozó a Vízöntő területek, így Oroszország, Ukrajna, Skandinávia titkos aktiválódását is hozza. A valós történések később, valamikor december közepén fognak napvilágra kerülni.

A másik a Plútó és a Mars együttállása a Nyilasban. A két energikus bolygó világnézeti és vallási alapú hitvitákat hoz egyének és népek szintjén is. Az ellentétek a végsőkig éleződhetnek attól függően, hogy a látásmódok mennyire merevek, saját igazunkba vetett meggyőződésünk mennyire konok, vagy beenged-e más nézőpontokat, igazságokat.

Az év negyedik 10 milliószoros napja is itt kering körülöttünk, bár a tényleges napról kétféle hír is van. Az egyik szerint október 22-én, szombaton van, egy másik, hitelesebbnek tűnő szerint november 20-án. A negyedik tízmilliószoros nap a történelmi Buddha, azaz Shakjamuni Buddha mennybe emelkedésére emlékezik, neve Lha Bab Düchen, a 9. Holdhónap 22. napja.

A hétköznapokban sem mindegy, hogyan gazdálkodunk gondolataink, imánk teremtő erejével, a nevezetes napon azonban sokszorosan hálálja meg magát minden nemes cselekedet és képzet, elcsendesedés, ima, meditáció a lélekben, segítő tevékenység környezetünkben. 

A magam részéről mindkét napot megtisztelem úgy, ahogy jár neki.

Áldás
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot tanulás vagy  egyéni konzultáció céljából: vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888 




3 comments:

  1. A Tibet.hu weboldal szerint október 22. Hiteles forrasnak tunik.

    ReplyDelete
  2. A Tibet.hu weboldal szerint október 22. Hiteles forrasnak tunik.

    ReplyDelete
  3. Köszi szépen.
    https://sites.google.com/site/karmakagyucalendar/Duchen/Lhabab-Duchen e szerint viszont november 20.
    Ezelőtt nekem ez olyan egyértelműnek tűnt, de egyre több infót kapok, hogy többféle lehetőség van. Engem inspirál, és minden ilyen napot áldásosnak tartok.

    ReplyDelete