Tuesday, October 25, 2016

Mire jók a hét napjai?– Első lépés a kedvező időpontokhoz (206.)

A védikus szemléletben nagy hagyománya van annak, hogy életünk egyes tervezett eseményeihez minél kedvezőbb időpontot találjunk. A jó időpont választás a védikus asztrológia egyik ága, neve muhurtaEbben pontos szabályok rendelkeznek az adott eseményhez legmegfelelőbb nap és óra kiválasztásához.

A muhurta első lépése a megfelelő nap kiválasztása a hét napjai közül. A több ezer éves megfigyelés szerint a hét napjai (szanszkrit szóval varák) más és más planétákhoz tartoznak, különböző minőségűek, s ezért eltérő tevékenységekre alkalmasak.

hétfő például a gyors járású Holdhoz tartozik, ahogy ezt számtalan nyelvben őrzi a nap elnevezése (Monday, lunes, lunedi). A hétfő karaktere mozgékony, és olyan tevékenységekre alkalmas, amelyektől azt várjuk, hogy gyorsan, zökkenőmentesen folyjanak. Költözés, utazás megkezdése, kapcsolatfelvétel, kampány elindítása, honlap vagy promóció startolása mind-mind ilyenek. A Hold garancia arra, hogy gyorsan kipörögjenek az események, és sok emberhez eljussanak az információk.

kedd a harcias és energikus Mars alá tartozik, ezért a kedd természete agresszív. Alkalmas nap gyógyszerkúra elkezdésére, sok erőt igénylő akciókra, például egy már többször megkísérelt ügy érdekében tehetünk újabb, ezúttal hatásosabb lépést, írhatunk levelet. A kedden elkezdett dolgoknak nagyobb a tettereje és a hatása is.

Szerda az égi hírnök és közvetítő Merkúré (lásd mercredi, miércoles), minősége éles-lágy. Ezért az ügyintézésen, tanítás-tanuláson, szállításon kívül olyan tevékenységekre alkalmas, ahol a hangunk felemelésére és lágyságunkra egyaránt szükség van. Gyermekvédelem, érdekképviselet klasszikus esetei.

Csütörtök a Jupiter napja, és szilárd a minősége. Minden olyan dolgot, amitől stabilitást és tartósságot várunk, ezen a napon kellene tennünk. Mivel a Jupiter a jog bolygója is, házasságkötésre a legjobb nap, de jogi alapításokra, fogadalom tételére, alapkő elhelyezésére is. Talán már érthető, hogy a hétfőn indított fogyókúrák általában miért nem sikeresek…

Péntek a szépségért és anyagiakért felelős Vénusz lágy karakterű napja. Szépségápolásra, kényeztetésre, vásárlásra, művészi élményekre, lakás- vagy autóvételre a legjobb nap.

Az éles minőségű szombat a Szaturnusz napja (Saturday). Szaturnuszé többek között a remeteség, aszkézis és az idő témája, ezért a szombat alkalmas fogyókúra vagy böjt, elvonulás megkezdésére, de gyógyszerkúrát is beindíthatunk ekkor.  Esküvőre is megfelelő nap, mert kitartást ad.

vasárnap a Nap napja, szilárd minőségű. Olyan tevékenységekre jó, amelyek stabilitást, tartósságot igényelnek: házasságkötés, faültetés, dolgok megalapozása, felszentelés. Ne feledjük, hétvégi munkákra, takarításra, ház körüli ténykedésre nem a vasárnap az ideális nap, a szombati ténykedés ugyanis pörgősebb, a vasárnapinak pedig se vége, se hossza.

A muhurta természetesen a fentieknél lényegesen összetettebb, soktényezős technika, életünk nagy fordulatai megérdemlik az alapos időválasztást. 
Ennek csak legelső lépése a hét megfelelő minőségű napjának a kiválasztása, s ezek ősi bölcsessége a mindennapokban is jól hasznosítható.
Szeretettel
Vishakati

Ez egy általános leírás.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot tanulás vagy  egyéni konzultáció vagy kedvező időpont kiválasztása  céljából: +36 30 202 9888 vagy   
vishakati.gyurko@gmail.com  




No comments:

Post a Comment