Tuesday, October 4, 2016

Működő dimenziókapu – Szűz Merkúr, Dzsjéstha Szaturnusz (202.)

Október első kedvező váltása a védikus égen a Merkúré: a hónap első hétfőjén az Oroszlánból átlépett a Szűzbe.

A jegyváltás üdvös, mert ezzel a mennyei hírnök - dolgok, információk, hírek és személyek közvetítője - eltávolodott a felforgató Rahutól. Merkúri működésünk normalizálódik: a mentális zsinat alábbhagy a fejekben, a balesetveszély csökken, a közlekedési káosz lassan rendeződik, üzleti aktivitásunk és ügyeink adminisztratív intézése sínre kerül. Minden merkúri érintettségünk megnyugszik, főként az Ikrek és Szűz aszcendensűek nagy örömére.

A Merkúr nemcsak leteszi rendellenes működését, hanem új jegyében, a Szűzben megerősödik, és  sok segítséget ad mindennapjainkban. Különösen a szervezés, rendszerezés terén érezhető a hatása. Fizikai környezetünkben - otthonunkban és munkahelyünkön -, de testi vonatkozásokban is a rend, a rendeződés, javítás, tisztulás tendenciái indulhatnak meg.

A már a Szűzben tartózkodó Jupiterhez és Naphoz csatlakozva, hármasuk felnagyítja a hasznosság témáját, hozhat feladatözönt, és sok-sok tapasztalást a munka területéről annak minden szélsőségével együtt.  

A Szűz trió másik témája a test: az egészséggel, betegséggel kapcsolatos megélések. Testi érzékenység – főleg a bőr és az emésztés területén -, új megtapasztalások a test működéséről, a túlzásokra való reakcióiról. 

Mivel a Jupiter hajlamos elvinni bennünket a szélsőségekig, választ kaphatunk testünktől azokra az esetekre, amikor túlesszük vagy túlhasználjuk, -hajtjuk magunkat. Egy új testtudatosság kialakításán dolgozunk. Érdemes a másik oldalt is meglátogatni egészséges életmód, tisztítókúrák, új gyógymódok kipróbálása révén, ezek aktuálisan fentről is támogatott témák.

A Merkúr javuló helyzete sokat segít az energiájában időző Szaturnusz megélésében. Amikor a karma bolygója ezen az ingoványos vidéken jár - a Skorpió merkúri naksatrájában (Dzsjéstha) -, egy dimenziókaput nyitogat különböző síkok és világok között. Kimozdít bennünket biztos tudati ösvényeinkről, betekintést ad ismeretlen világokba, intuíciói régi-új tudásokra emlékeztetnek bennünket. 

A konstelláció lényege is ez, kibillentve mentális biztonságunkból találjunk új utakra, információkra, megértésekre. A Merkúr a racionalitás bolygója. Október 3-tól megerősödése biztatóan hat ebben az egyébként kétségekkel teli, útkereső időszakban.

Október 13-ig a Kala Sarpa (Időkígyó) jóga első periódusában vagyunk (lásd októberi védikus kilátások), ennek részleteivel folytatjuk legközelebb.

Szeretettel
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot tanulás vagy  egyéni konzultáció céljából: vishakati.gyurko@gmail.com  vagy   +36 30 202 9888






7 comments:

  1. Megmagyaráznád bővebben Kala Sarpa jóga kifejezést? Köszönöm.

    ReplyDelete
  2. Az októberi védikus prognózisban már ott a magyarázat, és fogok részletesebben is foglalkozni vele: Kala Sarpa Időkígyó jóga az,amikor ez egymással szemben álló Rahu és Ketu tengelyének csak az egyik oldalán vannak a bolygók. Ebben a transzcendensek (Uránusz, Neptunusz és Plútó) nem játszanak. Megosztottság, polarizálódás, bizonytalanság a hatása tranzitban.

    ReplyDelete
  3. De mit fejez ki pontosan a jóga szó itt ebben a kontextusban?

    ReplyDelete
  4. Egy jóga mindig egy bizonyos planéta-konfiguráció neve,amelynek sok (száz) éven át megfigyelt hatása van mind a születési képletben, mind tranzitban. A tradicionális indiai asztrológiában kb. 800 féle jóga van. Találsz egy védikus kislexikont a blogon az alapkifejezések magyarázatával.

    ReplyDelete
  5. Kala-Idő
    Sarpa-Kígyó
    Bizonyos összefüggések "feltekeredése", spirituális gyakorlatok (böjt-ima-adakozás stb) segítenek összekötni a pontokat, látni a teljesebb képet. Én így értelmezem. Hari Ommm! :)

    ReplyDelete
  6. Köszönöm szépen, érdekes felfogás.

    ReplyDelete