Tuesday, June 9, 2015

Néhány lépcsőfokkal feljebb - Merkúr direkt (82.)

Június 11-én, csütörtökön késő este a Merkúr végre megindul előre. A védikus asztrológiában a Bikában, annak is a holdi energiájában töltött szokatlanul hosszú időt, és nem is ok nélkül.

A Bika holdi energiájában töltött retrográd Merkúr hetei azért is izgalmasak, mert minden holdi vonatkozást, annak értékrendünkbe illeszkedését segített jobban megérteni. Holdi témáink a múltunkhoz, múltbeli érzelmeinkhez, anyánkhoz kötődő dolgaink, valamint a tudatalattink, a női oldalunk, a jin világunk.

A holdi élmények minden, a Holddal kapcsolatos konstellációra érvényesek, így azokra is, amelyek a Hold jegyében, a Rákban,  vagy egy holdi naksatrában vannak. 

Ezért a Bika holdi területén hátráló Merkúr- túl azon, hogy közvetlenül a saját jegyében és holdházában hatott - , érzékenyíthetett a Hold ciklusaira, valamint

felfokozta a Rákban haladó Jupiter és Vénusz hatását, és annak megértését. Hozhatott érzelmi kavalkádot, már rég eltemetett, de most valami módon újra felszínre kerülő emocionális megéléseket. Megérthettünk múltbeli érzelmeket új élményeken, esetleg megrázkódtatásokon keresztül;

- erősebben érzékelhettük a Szűz jegy holdi energiájában munkálkodó Rahu hatását is. A Rahu 7 hónapja halad ezen a területen, a Hasta naksatrában. Itt segít rendet rakni a múltunkban, megtisztítani azt, hogy egy jobb, okosabb jövőképet alakítsunk ki. Úgyszintén dolgozik egy magasabb testtudatosságon, átgondoltabb életmódon, táplálkozáson. Most minden, ezekkel kapcsolatos hibát gyorsabban észreveszünk, hamarabb visszajelzést kapunk, hogy változtatnunk kell.

Mire a retrográd időszak 3 hete letelik, kicsit megszokjuk, hogy fizikai világunkban lassabban, több nekifutásra sikerülnek a dolgaink, de már tudjuk, hogy ezalatt befelé kellett fordítani figyelmünket egy másfajta megértés érdekében. 

A Merkúr előre indulás után egyre több apró sikerünk lesz, az óra, a menetrend, a szerződések, az üzleti dolgok – mind, mind elkezdenek normálisan járni, működni.

Szeretettel
Vishakati

No comments:

Post a Comment