Friday, June 5, 2015

Akadálypálya - Mrigasira Mars (81.)

A védikus égbolt kaleidoszkópja most kicsit változik, szemmel látható az apró darabkák, részletek lassú átrendeződése egy más képpé.

A jelenlegi védikus tranzitot egy nagyon erős hatású, és nagyon szilárd tengely uralja a Skorpió és a Bika jegyek között. Míg a Bika oldalon három gyorsabb bolygó igyekszik energiáit tudatni velünk (Nap-Mars-Merkúr), a tengely másik végén a nagy nyomatékú Szaturnusz kontrollálja mozgásukat, és lassú, következetes tudati változásra akar bírni bennünket.

Ennek a tengelynek még nagyobb fontosságot ad, hogy a bolygók közül kettő (a Bika végén a Merkúr, a másikon a Szaturnusz) hátráló mozgásban van, s ilyenkor a védikus asztrológia értelmében nagyon megerősödnek. Óriási energiák mérkőznek tehát most, amiben - tudnunk kell - a Szaturnusz a mértékadó és irányító erő.

A kis változások a Bika felőli oldalon következnek be a napokban. Most még mindhárom bolygó a holdi területen (Rohini) mozog, de 6-án a Mars, két nappal később pedig a Nap is átlép a Bika következő holdházába, a Mrigasirába, amely marsikus energiában van.

A Mars saját - azaz marsikus - naksatrájában izmosnak érzi magát, tetterős, van benne valami nagyon ragaszkodó, sőt, makacs. Domináns a kapcsolati orientáltság, e téren tapasztalatokra törekszik. Fontos a megszerzett dolgok, kapcsolatok megőrzése. Ugyanakkor van egy mély lelki oldala is, amelyet nem tud igazán megélni, emiatt önbizalomhiány és önállósági problémák jöhetnek elő.

A Mrigasira Mars tetterős, aktív oldalát most gyengíti a Naphoz való túlzott közelsége. 1-2° távolságon belül a Nap égetté teszi a Marsot. Előfordulhat, hogy energiahiányunk nem teszi lehetővé amúgy ígéretes terveink megvalósítását, akaratunk kicsorbul. A retrográd Merkúr mellett ez a hatás is csökkenti sikereinket, érvényesülésünket.

Amikor 2 nap múlva a Nap is megérkezik ebbe a marsikus holdházba, az olyan, mint amikor a földesúr megérkezik a birtokára: az otthon, ingatlan, szülőföld, gyökerek témák nagyon megerősödnek, napirendre kerülnek, kiteljesednek.

Szemből azonban  a mérhetetlenül szilárd Skorpió Szaturnusz nem engedi, hogy a dolgok csak úgy történjenek a Bika oldalon. Olyan nagy ellenállást tanúsít a Szaturnusz, mintha egy fal állna a helyén. Nem az történik, amit akarunk, hanem amerre ő, a sors engedi. 

Az időszak rugalmasságra, idomulásra tanít: miközben akaratunk erősödne a Bika oldalon, mégsem tehetünk kedvünk szerint, hanem csak azt, amit a Szaturnusz a karmánk nevében jóváhagy. 

Szeretettel
Vishakati







No comments:

Post a Comment