Wednesday, March 11, 2015

Vágyak, kapcsolatok – Kos Vénusz (49.)

Az indiai rendszerben a Vénusz március 12-én, csütörtökön jegyet vált, és május 6-ig beköltözik a Kosba. Ezzel, s a már lendületes Merkúrral (Társaság, gyerekek – Vízöntő Merkúr 2015. március 9.) egy perspektivikusabb időszak indul kapcsolati és anyagi téren is – bár a Halak és Skorpió konstellációk emlékeztetnek rá, maradt még feladat bőven.

A Vénusz az egyik legkedveltebb, jóindulatú bolygó, egy sor kellemes analógia tartozik hozzá. Kulcsszava a vágy: mit szeretnénk bevonzani az életünkbe, mennyire erősek a vágyaink. A tradicionális védikus asztrológia szerint hozzá tartozik a gazdagság, a luxus javak, a zene,  a tánc és a művészetek, és többek között a járművek is.

Kicsit eltérő a jelentése férfiaknál és nőknél. Férfiak számára a Vénusz mutatja a nőt mint feleséget, szerelmet, partnert, a nők számára pedig a kapcsolódási képességet és magát a női (vágykeltő) minőséget.

Nem mindegy hát, hogy az adott jegyben miként érzi magát. A Kosban az amúgy semleges Mars vendégszeretetét élvezi, önállóságra és hódításra vágyik, szenvedélyes és kezdeményező lesz.

Innen a 2. Bika (értékek, evés-ivás, élvezetek, ragaszkodás, kiejtett szavak) és a 7. Mérleg (kapcsolatok, partnerek, külvilág, szereplés, harmónia) jegyek ura.
Ezért olyan hetek következnek, amikor megerősödhetnek vágyaink arra, hogy anyagiakat, értékeket hozzunk létre, vagy azokban rendet teremtsünk. Törekedhetünk arra, hogy kapcsolati témában beerősítsünk, akár új formájában vagy a régi felrázásával. Hozhat egy erősebb önkifejezési vágyat, művészeti törekvést, s ebben a Vízöntő Merkúr is támogatja.

Március 23-ig lehetnek váratlan impulzusok, történések a fenti folyamatokban, vagy visszajöhetnek régi kapcsolatok (Kétu terület). Vágyaink, kapcsolódásunk március 23. és április 3. között lesz a legintenzívebb (Bharani naksatra, amely maga is a Vénusz uralma alatt áll).

Ránk is fér ez a kis lendület, mert a hét végétől a Szaturnusz hónapokig tartó hátrálásba kezd, melynek során jelenlegi tartózkodási jegyéből visszatekint a Mérlegbe, s elmulasztott kapcsolati témákat, érzelmi tartozásokat fog számon kérni.

Egyelőre élvezzük lehetőségeinket, és hagyjuk megfogalmazódni és megélni vágyainkat.

Szeretettel
Vishakati











No comments:

Post a Comment