Monday, March 9, 2015

Társaság, gyerekek - Vízöntő Merkúr (48.)

2015. március 9.

Ma hajnalban a védikus rendszerben a Merkúr átlépett a Vízöntőbe, s alig 3 hét alatt át is fog vonulni rajta. (Csak emlékeztetőül: az előző, Bak jegybe január 1-jén lépett be, s több mint 2 hónapot időzött ott. Igaz, ebben benne volt 3 hetes hátrálása is.)

A Merkúr már jó ismerősünk: ő a tiszta, érzelemmentes intellektus, felelős a gondolkodás, mozgás, kommunikáció, utazás, üzlet, nyelvek, tanítás témákért, de övé például a humor is. Mindennapi életünket alapjaiban befolyásolja, fontos tehát tudnunk, hogy érzi magát az égen, milyen hatásokat közvetít.

A Vízöntőbe érkezve egy kicsit megkönnyebbül a szigorú Bakhoz képest, és mivel könnyen alkalmazkodik, a Vízöntő társaságkedvelő, közösségi, nyitott hangulatát rögtön átveszi. Egy ismerkedősebb, kezdeményezőbb periódus elé nézünk. Jobban fognak bennünket vonzani az újszerű gondolatok, a jövőre vonatkozó hírek, akár tudományos eredmények is, és hamarabb észrevesszük, ha lehetőségünk van valamilyen új csoporthoz csatlakozni. A Vízöntő az idősebb testvérek jegye, kaphatunk jelzést tőlük is.

A Merkúr innen az 5.(Ikrek) és 8. (Szűz) házak ura. Emiatt az 5. témái (kreativitás, gyerekek, szívbéli jó érzések, örömök) fontosabbak és támogatottak lesznek ebben a 3 hétben. Lehet, hogy tanulunk, megértünk valamit gyerekünk révén. Lehet erősebb vágyunk arra, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, de megjelenhet valami kettősség is ezekkel kapcsolatban.

A 8. ház uraként hozhat egy változtatási késztetést arra, hogy más munkát végezzünk, mert elegünk lehet a feladatainkból. Hozhat egy indíttatást arra is, hogy jobban bánjunk a testünkkel, keressünk számára egy egészségesebb életmódot vagy egy gyógyhatású kúrát.

A Vízöntőbe lépve a Merkúr csatlakozik a már ott időző Naphoz és a Neptunuszhoz. Környezetünk apai/férfi oldala, a felettünk álló hatalom, például a főnökünk jobban keresi velünk a kapcsolatot. Vigyázat, a Neptunusz miatt nem valószínű, hogy tiszta és áttekinthető ez a kommunikáció. Március közepéig óvatosan fogadjuk szavaikat.

Szeretettel
Vishakati












No comments:

Post a Comment