Monday, March 16, 2015

Egó és lélek találkozása - Halak Nap (51.)

Az indiai rendszerben március 14-én, szombaton két lényeges változás is történt az égen: a Szaturnusz visszafordulása és a Nap jegyváltása.

A Szaturnusz aznap megkezdett 4 hónapos hátrálása - augusztus elejéig - lehetőséget ad számunkra, hogy észrevegyünk és helyrehozzunk olyan együttműködési hibákat házasságunkban, munkahelyünkön, családunkban vagy akár üzleti kapcsolatainkban, amelyeket idáig a szőnyeg alá söpörtünk, de amelyek korrigálásáért mi magunk tehetünk.

A Nap ugyanaznap a március 14-április 14. közti időszakra beköltözik a Halak jegyébe. Ő mint az individualitás, tudatos énünk és férfioldalunk ura felemás módon érzi magát a Halak jegyében. Bár élvezi a jegy urának barátságát, ez csak kicsit tompít azon az ellentéten, amely tüzes jellege és a vendéglátó vizes, érzelmes jegy között fennáll.

A Nap az egó ura, a Halak a lélek végső fejlődésének jegye. A Nap itt, a lélek házában kemény munkát végez - innen a 6. (munka, akadályok, feladatok) jegy ura. Sok belső tapasztalaton kell átmennie, sok áldozatot megszenvednie vagy szenvedtetnie ahhoz, hogy összecsiszolja az egót a lélekkel.

A Nap minden évben betér a Halak jegyébe, ebben az évben azonban illusztris társaságot talál itt. A Marson és Kétun kívül ő lesz a harmadik tüzes bolygó, ami egy kicsit sok egyszerre. Érzelmileg sérülékenyebbek lehetünk, jobban a lelkünkre veszünk dolgokat. Váratlanul bevillanhatnak újszerű megértések, mert itt áll az Uránusz, az intuíció bolygója is. Figyeljünk lábfejünkre, ez most a legveszélyeztetettebb testrészünk, amely asztrológiailag a Halakhoz tartozik.

A Nap havi útja során 
- áthalad a Halak jupiteri területén (március 14-18. Purvabadra), amikor leginkább saját magunkra és családunkra fordítja a figyelmet.

- Március 18-31. között a szaturnuszi naksatrában (Uttarabadra) halad. Közösségi élmények, beilleszkedési feladatok jöhetnek váltakozva magánnyal, egyedülléttel. Változhat, tisztulhat meggyőződésünk világnézeti, ideológiai kérdésekben.

- Március 31. és április 14. között a merkúri Revati holdházban lesz, ahol hirtelen ráérzéseink lehetnek származásunkkal, gyökereinkkel, gyerekkorunkkal kapcsolatban. Ebben a 2 hétben párkapcsolatunkra jobban kell vigyázni, ebben segíthet mindenféle beszélgetés, kommunikáció.

Érzékeny, lelkiekben gazdag időszak, hagyjuk, hogy hasson ránk. Ne bújjunk el érzéseink és megérzéseink elől, hanem relaxációval, meditációval, csendes befelé figyeléssel menjünk eléjük..

Szeretettel
Vishakati








No comments:

Post a Comment