Saturday, December 27, 2014

Leggazdagabb Mars (26.)

2014. december 27.

A védikus asztrológiában a Bakban haladó Mars  ma a jegy utolsó holdházába, a marsikus Dhanisthába lép, ahol saját maga uralma alá kerül.

A Dhanistha jelentése: „a leggazdagabb”. Szimbóluma a dob, szülöttei gyakran mutatnak zenei tehetséget, jó ritmusérzéket. A Dhanistha emberek többnyire nagyon korán magukra maradnak, s a hangszer azt sejteti, hogy mindaddig kívülről, másoktól kapják a követendő ritmust, amíg a magukét meg nem találják. Életüket nagy aktivitással élik, de sokáig kergetnek illúziókat, álmokat, míg rátalálnak a valóságra.

A Dhanistha istensége a nyolc Vasu, akik a földi bőség istenei, s azt a 8 célt személyesítik meg, amelyekre az embernek szüksége van. Most, Újév előtt néhány nappal jó alkalom remélni, hogy mindannyian részesülünk jótéteményeikből.

A jegy ura a Szaturnusz, a naksatráé pedig a Mars. Kettejük találkozása mindig olyan, mint egy háborús affér a spirituális és a materiális között. A Szaturnusz olyan helyzeteket hoz fel, amelyekben a magunkkal hozott múltbéli karma tisztítható, miközben a Mars át akar törni mindenféle akadályon. A Szaturnusz addig nem engedi tovább, amíg az adott terület spirituális felszabadítása meg nem történik.

A tradicionális indiai asztrológiában a Mars itt, a Bak 28. fokán a legerősebb.
Saját naksatrájában akár túl sok energiát is jelenthet, ami megnyilvánulhat kisebb balesetveszélyben, háztartási vágott és égési sérülések formájában, hozhat fejünkkel kapcsolatos problémákat, fejfájást, magas vérnyomást, influenzát, amit elsősorban fejtüneteken keresztül szenvedünk meg, esetleg fejtörést valamilyen kérdésben.Mindenkinek azon az életterületen jelez, amelyik horoszkópházát érinti.

A Mars innen számítva a 4. Kos és 11. Skorpió jegyek ura. 
Önállóság, kezdeményezés, netán ütközés a 4. témákban (otthon, ingatlan, anya, intimitás, gyökerek, haza), és felismerések, új látásmód, változás a 11. kérdéskörökben (jövőkép, közösségek, barátok, szociális érzékenység)  - ezek a megelevenedő aktualitások.

A konstelláció mindössze 9 napig él, de ez a néhány nap erős felhívás arra, hogy a fenti témákban próbáljunk rendet rakni.
A Mars január 4-én tovább megy a Vízöntő jegyébe, eddig tart a Szaturnusszal való uralmi cseréje. Kettejük erőpróbája nagyon intenzíven zajlik. Sok más hatás miatt is forrongó terület most a Bak jegye, és többségünk számára nagy megkönnyebbülés lesz a Mars jegyváltása (lásd Parázs helyzet a Bakban - 2014. november 27.).

Addig fontos lenne, hogy jusson néhány percünk arra, hogy elcsendesedjünk, és magunkba tekintsünk: hogyan tudjuk békíteni ezt a két nehéz energetikai hatást. Akkor talán még jobban tudjuk élvezni az óév búcsúztatását is.

Jó mulatságot és bőséget kívánok mindenkinek, találkozunk az új évben.
Szeretettel
Vishakati




No comments:

Post a Comment