Monday, March 6, 2017

Kapcsolati nosztalgia - Retrográd Halak Vénusz (232.)

A védikus égen március 4-től április 15-ig a Vénusz a Halakban hátrál. A vágyak és kapcsolatok bolygója ebben a közel 6 hetes időszakban régi kapcsolati és együttműködési témákra emlékeztet - valósan vagy virtuálisan -, hogy azokat új szinten tudjuk beépíteni lelkünkbe.

Az időszak jellemzője a Halak (Vénusz) Szűz (Jupiter) tengely aktiválódása, amely a test és lélek kapcsolódására, és annak kijavítandó működési problémáira figyelmeztet bennünket - mindenkit a saját regényén belül.
Fő üzenete az, hogy mindazoknak, akik eddig mindenáron meg akartak felelni bárminemű kapcsolatukban, együttműködéseikben, meg kell tanulniuk saját lábukra állni.

Ennek során régi szenvedéstörténetek, áldozati szerepek élednek újjá, belebújunk lezártnak vélt kapcsolati emlékeinkbe, hogy szembesüljünk magunkkal: hol és hova tartunk, kivel vállalunk közösséget, mennyiben élünk szavaink és tetteink szabadságával.

A Vénusz a Halak 19. fokán fordul vissza, s hátrálása során mindhárom Halak naksatrát ismét érinteni fogja:
- a merkúri naksatrában (Revati) már eljutottunk a megértéshez, legalábbis úgy véltük, de most vissza kell térnünk a belső tapasztalás más síkjaihoz,
 - a szaturnuszi naksatrában (Uttarabadrapada) kapunk egy betekintést áldozati szerepünkre – akár elszenvedtük, akár mi okoztuk -, s egy lehetőséget arra, hogy kijavítsuk,
 - a jupiteri részen (Purvabadrapada) pedig ismét nyakig merülhetünk a belső megtapasztalásban.

Az egész időszak kicsit olyan, mintha visszafelé pörögne a film. Vissza kell jutnunk odáig, ahol valamit elrontottunk, vagy ahol elvesztettük a hitünket. Megtalálni az okot: milyen illúziók, téves elképzelések, „azt hittem”-ek vezettek a kapcsolati terület lelki
élményeihez.

A korrekcióban igen mélyre levisz, de segít bennünket a szemközti jegyben, a Szűzben retrográd Jupiter. S ne feledjük, a Múla Szaturnusz energiájában vagyunk, amikor a dolgok gyökeréig kell lehatolnunk. Ha kell, fájdalmas, mély tapasztalásokkal.

Namasté
Vishakati


Személyes konzultáció céljából várom jelentkezésedet a +36 30 202 9888 telefonon  vagy a vishakati.gyurko@gmail.com címen.  

No comments:

Post a Comment