Monday, May 2, 2016

Május havi védikus prognózis (169.)

Május főszereplője a sok retrográd bolygó, amelyek egy visszatekintő és gyógyító időszakot jelölnek. Nem félnünk kell egy ilyen ciklustól, hanem felismerni a tendenciáit. Ilyenkor ugyanis módunk van múltbeli problémákat valami módon újraélni, más szempontból megérteni, és ez alapján áttervezni jövőbeni dolgainkat.

A retrográd Mars a karmester, végső soron ő az összes planéta diszpozitora, tőle függ tempónk, hangulatunk, dolgaink kimenetele. A retrográd Mars erőbeosztásunkat és indulati elemeinket tanítja azzal, hogy visszafogottan adagolja az energiát, a jegyeiben haladó bolygók lelassításával pedig türelemre szorít. 
retrográd Szaturnusszal együtt a Skorpióban gondoskodik arról, hogy hűvös, csapadékos, változékony időjárásunk legyen.

A hónap nagyobbik része a hátráló Merkúrral telik, amelyet szintén megérzünk mindennapjainkban. Utazásaink, üzleti aktivitásunk, kombinációs készségünk akadozik, viszont magasabb szinten sok érdekes részlet állhat össze újszerűen a fejünkben. A Merkúr május 22-én indul el előre. Érezhető kedvező fordulat lesz a 4 hónapja hátráló Jupiter előrefordulása is május 9-én.

Az időszak egy másik érdekes tendenciája a Vénusz erőteljes megnyilvánulása, amely már áprilisban elkezdődött, s legalább június közepéig tart. A májusi Újhold idején például a Napon és Holdon kívül maga a Vénusz, valamint a Jupiter, a Rahu, és a Plútó is vénuszi naksatrában áll. 
Emiatt vénuszi dolgaink felerősödnek: szenvedélyesebbek vagyunk, többet eszünk, iszunk, fontosabb a testiség. Bármibe fogunk, azt nagyobb vehemenciával tesszük - már ha a retrográd Mars is hagy rá energiát. 
Mivel a Vénuszhoz tartozik a gazdasági élet, a tőzsde, az anyagiak, az országok szintjén is túlfűtötté válhatnak gazdaságok, túlságosan a pénz befolyásolja életünket. 

Nézzük a fontosabb fordulónapokat, amelyeket majd részletesen tárgyalunk a maguk idejében.

Május 6. – Újhold a Kos vénuszi naksatrájában. Indulataink és szenvedélyeink megélésének fordulópontja, a jegyúr Mars hátrálása miatt sok visszafojtottsággal.

Május 9. – Az  indiai hagyomány szerint az év legjobb napja: Aksaya Tritiya - a délelőtti órák különösen kedvezőek új dolgok beindítására. Nap-Merkúr együttállás is van, amely különös meglátásokhoz juttathat bennünket. Ugyanaznap délután a Jupiter – 4 hónap hátrálás után - elindul előre. Ezzel érzelmi életünk némileg megkönnyebbül, a jupiteri aszcendensek (Nyilas és Halak) dolgai meglódulnak, de tanulással kapcsolatos, valamint jogi és spirituális témáink is jobban alakulnak majd.

Május 14. – A Nap megérkezik a Bikába. Szellemiségünk kissé lelassul és a föld felé fordul. Hónapjában fontosabb lesz a természet, annak élvezete, szerepe.

Május 19. – A Vénusz is belép a Bikába, saját jegyébe. A vénuszi tendenciák tovább erősödnek, mintha érzékeink vennék át az irányítást. Érdemes figyelni a mértékre földi élvezeteinkben, de munkánkban, szenvedélyeinkben is.

Május 21. - Az idei második tízmilliószoros nap, valamint Telihold a Bika-Skorpió tengelyen. A Telihold a Skorpió Hold és Bika Nap között alakul ki, amely a Skorpió Mars-Szaturnusz malefikus kettősét aktivizálhatja. Nem veszélytelen napok.

Május 22. – Merkúr direkt – kedvező fordulat az égen, amikor mindennapi életünk szervezése, kommunikációnk, közlekedésünk flottabb, sikeresebb lesz. Különösen az Ikrek és Szűz aszcendensűek életminősége javul látványosan.

Virágos, langyos májust kívánok mindenkinek szeretettel
Vishakati

A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 
Kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd a vishakati.blogspot.hu vagy a facebook / Vishakati 
Community  oldalamat.







2 comments:

  1. Szia!Nem tiszta nekem az,amikor május 14-én megérkezik a Nap a bikába. De hiszen a Nap már most is abban van, meg a Vénusz is, nem?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete