Friday, May 20, 2016

Mozgalmas napok - Bika Vénusz, tízmilliószoros nap, Telihold (173.)

A védikus rendszerben május 19-től a Vénusz saját jegyében, a Bikában vanŐt mostanában nagyon vegyes hatások érik. 

Tavaly nyári 6 hetes hátrálása során - 2015. augusztus 15-én - a Nap mögé került, azóta is csak követi. Ennek következménye, hogy életünk minden szintjén a Napnak, azaz az egónak, a férfiminőségnek, a jang elveknek van vezető szerepe, míg a Vénuszhoz köthető női princípiumok (szeretet, lágyság, empátia, szerelem) a második helyre kerültek.

Ez a helyzet a Rohini Újhold napján, 2016. június 5-én fog megfordulni, amikor a Vénusz a Bikában utoléri, sőt, megelőzi a Napot. Ettől kezdve a vénuszi elvek jobban érvényesülnek majd.

Időközben más is történt a Vénusszal: túl közel került a Naphoz, s ezért az elégeti. A tradicionális dzsottish úgy tartja, hogy  a Naphoz túl közel kerülve egy bolygó égett (vagy más szóval égetett) lesz, azaz a Nap részben vagy teljesen eltünteti az adott bolygó hatását. 

A Vénusz akkor égetett, amikor 8°-nál kisebb távolságra megközelíti a Napot. Ez a tény május 7. óta áll fenn, s az égettség július elején, a Vénusz Rákba lépése nyomán fog megszűnni. Az égett Vénusz az égbolton sem látszik, mert a Nap sugarai elrejtik. Analógiáira is ez érvényes: nem tudnak erőteljesen megnyilvánulni, mert a Vénusz - a Nap takarásában - saját maga is erőt gyűjt, megújulásra készül. 

Az égettt Vénusz saját jegyében - bár lágyabbá tesz bennünket, ez jól érzékelhető a Kos Vénuszhoz képest - nem tud kibontakozni, nem élvezhetjük igazán áldásos hatásait. Amúgy a Bika Vénusz felerősítené vágyunkat a földi élvezetekre, és  a kényelem, evés-ivás, birtoklás témáit erősítené – égettsége okán most ez is csak nyomokban mutatkoznak majd meg.

Valamennyien érezhetjük az égett Vénusz hatását, leginkább mégis a vénuszi aszcendensek, a Bikák és Mérlegek szenvedik meg, hiszen nekik éltető energia a vénuszi. Érzelmi, anyagi dolgaik, terveik gátoltak, sérülékenyek, esetleg mások által leárnyékoltak.

Az égett Vénusz rejtőzködve gyűjt erőt újbóli színre lépéséhez. Időszaka számunkra is a befelé fordulás, töltődés, lelki rendrakás periódusa legyen, s ne erőltessük dolgainkat, amelyeket - az égett Vénuszon kívül - a retrográd Mars okozta energiahiány is erősen lassít, szelektál.

Szombaton az év második 10 milliószoros napja van, a történelmi Buddha megvilágosodásának napja, áldott szép nap.

Ugyanaznap este Telihold a Bika-Skorpió tengelyen, sok spiritualitással, de sok sötétséggel, nehéz energiákkal is, mert a Skorpió Hold pontosan együtt áll majd a retrográd Marssal, s így aktivizálja a Skorpió amúgy is terhelt területét.

Remélhetőleg a 10 milliószoros nap átsegít a nagyobb feszültségeken, és baljós történések nélkül telik el ez a nap.

Szeretettel
Vishakati

A fenti elemzés általános érvényű, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. Kapcsolatfelvétel: vishakati.gyurko@gmail.com.
Olvasnivalókért kérlek, keresd a facebook/vishakati community oldalt vagy a vishakati.blogspot.hu blogot.








No comments:

Post a Comment