Monday, January 4, 2016

Januári védikus prognózis (140.)

Január bővelkedik asztrológiai fordulatokban: kiemelkedő a Merkúr és a Jupiter hátrafordulása, valamint a holdcsomópontok 18 hónapra szóló zodiákusváltása.

Nézzük a fontosabb mozzanatokat.

Január 5. – Ezen a napon kora délután a  Merkúr hátrafordul a Bakban. Ez most duplán fontos. Egyrészt a retrográd hetekben megváltozik gondolkodásunk, kommunikációnk, minden merkúri működésünk. De azért is lényeges, mert meghatározó bolygónk, a Szaturnusz most merkúri energiában van, és minden merkúri fordulat visszahat rá. Visszamenőleges megértések, múlt felé fordított figyelem lesz a jellemző - de ajánlott is - január végéig.

Január 8. – A Jupiter 5 hónapos oroszlánbeli útján eljutott a jegy utolsó fokára, itt fordul most vissza, és 4 hónapon keresztül retrográd módon mozog. Az ő hátrálása is ismételtet, tökéletesítő tapasztalatokban részesít.

Január 10.Újhold a Nyilas vénuszi részén a Plútó közelségében. Ez az Újhold meggyőződéseink, ideológiai elköteleződésünk átgondolását és a valósággal való szembesítését kéri. Ránk, magyarokra ez különösen érvényes, hiszen asztrológiailag Nyilas ország vagyunk.

Január 14. – Makara Sankranti, azaz a Nap átlépése a Bakba - az indiai tradícióban nagy ünnep. A Nyilasban lelkes, fantáziáló és messze tekintő Nap a Bakban szárazabb energiába érkezik, amely azonban munkára, célok megvalósítására kiválóan alkalmas.

Január 19. – a Vénusz a Nyilasba jön. Ezzel megszűnik a Marssal való kölcsönös támogatottsága (uralmi csere). A Vénusz kilép a Skorpió manipulatív köreiből, hatására nyitunk a közösségi élet, barátok felé, és jobban vonz majd bennünket a természet.

Január 24.Telihold a Bak-Rák tengelyen. A Nap saját energiájában van, változási jelzésekkel az Oroszlán témákban (apa, férfioldal, hatalom, egó), míg vele szemben a Rák merkúri részén áll a Hold, ahol régi tudásunkra emlékeztet bennünket. Múlt és jelen, elmebeli tudás és ősi, bennünk hordozott mentális emlékek szembesülése. Ez a Telihold megkoronázza a retrográd Merkúr emlékeztető 3 hetét.

Január 25. – Egy nappal később a Merkúr direktbe fordul, hogy lassan-lassan visszatérjen a normális kerékvágásba. Kommunikációnk, üzleti ügyeink, utazásaink nem szenvednek tovább hátráltatást, és fogyókúránk is hatásosabb lesz.

Január 29. – Az egész év egyik legfontosabb védikus asztrológiai történése a holdcsomópontok jegyváltása. A Kétu a Halakból a Vízöntőbe, a Rahu pedig a Szűzből az Oroszlánba lép át. Jegyváltásuk az elkövetkező másfél évre szól, alapvetően megváltoztatva fizikai szintű késztetéseinket (Rahu), és lelki, spirituális fejlődésünk irányát (Kétu).

Tartsatok velem, a történésekre a hónap során részletesen visszatérünk majd.

Szeretettel
Vishakati

A fenti írás az általános konstellációkból indul ki, az egyéni vonatkozásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. Kérdés, kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlenül információért kérlek, csatlakozz facebook/ Vishakati Community   oldalamhoz.






No comments:

Post a Comment