Monday, August 10, 2015

Hektikus idők – Oroszlán Magha (101.)

Amikor július 14-én a Jupiter a védikus asztrológia szerint belépett az Oroszlánba, nem gondoltuk, hogy ilyen változékony idők következnek ránk.

Pedig sejthető volt, hogy a belépő Jupiter, amely először Kétu-energiába érkezik (Magha naksatra), alaposan felforgatja dolgainkat. Ennek alapvető oka az, hogy a Kétu területre érkező Jupiter aktivizál a horoszkópunkban minden Kétu érdekeltséget (naksatrát, születési Kétut és a tranzitot), a Kétu pedig egy kollektív jelleget hordoz, amely független akaratunktól és szándékainktól.

Kétu a spiritualitás mutatója. A fizikai világban szeparál, azaz elválaszt akár anyagi lehetőségektől, akár partnertől vagy munkahelytől, mert nem az anyagi érvényesülésre kíván terelni bennünket, hanem szellemi fejlődés felé.

Minél több valakinek a Kétu érintettsége, annál több köze van - vagy kellene, hogy legyen - a láthatatlan világhoz, s ezért annál érzékenyebben reagál ezekben az időkben. Ez az oka annak, hogy miért nem sújt mindannyiunkat egyformán a mostani kiszámíthatatlanság.

(Asztrológusoknak: Kétu érintettség valamely bolygó(k) vagy aszcendens Kétu naksatrában - Kos Aswini, Oroszlán Magha, Nyilas Mula, a születési Kétu helye, és a tranzit Kétu jelenleg a Halakban.)

A Kétu vonatkozások megelevenedésével tehát belépünk egy nehezen kiszámítható pályára, ahol sem egó, sem akarat, sem tervek vagy szándékok nem tudnak dirigálni. Amit a szokásos alapossággal megszervezünk, most a lehető legváratlanabb nüanszokon elcsúszik. Állandóan beleszól valami a terveinkbe, menetrendünk felborul, és tehetetlenül szemléljük építményünk összeomlását.

Kétu időkben tehát érdemes az - amúgy Oroszlán bolygók által - felpiszkált egónkat tudatosan lejjebb csavarni, kevésbé akarni, és több érvényesülést hagyni a dolgok belső természetének, vagy bárminek, ami meg akar mutatkozni. Ezzel kevésbé szenvedjük meg, hogy eltökélt dolgaink dugába dőlnek, és szándékainkat minduntalan keresztezi valami.

A Kétu idők annál alkalmasabbak viszont mélyülésre, meditációra, lelki szanálásra. Sokkal jobban járunk, ha mi engedjük el túlhaladott dolgainkat, mintha kicsavarják a kezünkből. Segítés, adakozás úgyszintén kiváló terep, ahol lelkünk megmutatkozhat.

Az Oroszlán Kétu terület július 14-től szeptember 16-ig aktív, de ezen belül is vannak intenzívebb szakaszok. Az első intenzív periódus a napokban, augusztus 13-án lezárul, a következő augusztus 17-től 31-ig tart.

Magha egyébként a 27 holdház közül a 10., amely a lélek útjának második ciklusát - az Oroszlántól a Skorpióig tartót - kezdi. Uralkodói a Pitrik, az emberiség ősei, akiknek feladata gyermekeiket, azaz minket az élet megfelelő ösvényén tartani. Őrangyalainkként is működnek. Kétu és a Pitrik egyaránt a lélek vezetői. Magha csillaga a Regulus, a királyok csillaga, az Oroszlán csillagkép legfényesebb csillaga.

Magha szimbóluma egy ház és egy gyaloghintó. A ház a test szimbóluma, egy eszköz spirituális fejlődésünkhöz (lásd vaszati). A gyaloghintó pedig bambuszrúdra van erősítve, amelynek csomói a dzsottish szerint a csakrákat jelenítik meg. 

E szimbólumok magyarázata szerint Magha támogatja, hogy hódítsuk meg a fizikai érzékeket, de azoknak mint szolgáknak kell segíteniük a csakrák ébresztését és utunkat a magasabb megismerés felé.

Szeretettel
Vishakati


No comments:

Post a Comment