Thursday, February 12, 2015

A Mars átlépése a Halakba (40.)

2015. február 12.

A védikus rendszerben a Merkúr február 11-i előrefordulásával nemcsak megélénkült az élet, hanem elkezdődött egy rendkívül eseménydús időszak is.

Az első mozzanat február 12-én reggel ¾ 9 előtt pár perccel a Mars átlépése a Halakba. Ezzel megszűnik a Szaturnusszal való uralmi cseréje. Kevésbé fog pörgetni bennünket a Mars, és kicsit enyhül a Szaturnusz szorítása teljesítmény és idő vonatkozásában - ez sokunk számára megkönnyebbülés lesz.

A Mars, amely nem érzi túl jól magát a Halakban, március 23-ig fog itt tartózkodni. A Halak Mars innen a
- 2. jegyet, a Kost viszi, ezért a 2. házas témák (értékek, tradíciók, szavak, amelyek kijönnek a szánkon, táplálékunk, étkezésünk) vonatkozásában önállóság, kezdeményezés, erősebb érdekérvényesítés és ütközések várhatók,
- és innen a 9. jegyet, amely a Skorpióba esik, s ezért a 9. témák (bölcsesség, hit, vallás, spiritualitás, filozófia, törvények és igazság, külföld, utazások) változása, mélyülése, manipulációja fog bekövetkezni.

A Halak jegyében 3 holdházon fog átvonulni:
február 12-16. között  a jupiteri területen (Purvabadrapada) – itt nagyon erősen feljöhetnek gyerekkori, anyával kapcsolatos emlékek, tennivalók, és szembesülhetünk saját korlátainkkal, kihasználhatóságunkkal,
február 16 - március 6. között a szaturnuszi területen (Uttarabadrapada) – ekkor a sorszerű történések, jövőnket is meghatározó döntések lesznek a főszereplők, de figyelnünk kell lelkünkre, útmutató álmainkra,
március 6-23. – merkúri holdház (Revati) – itt fog találkozni a Kétuval a Mars, ez az időszak változékony lesz, és hozhat erőszakos, balesetveszélyes helyzeteket.

A Mars Halakba lépésével egy hármas konstelláció áll elő, amelyben a Mars csatlakozik a már a Halakban időző Kétuhoz (= leszálló holdcsomópont) és az Uránuszhoz.
A Kétu viselkedése kicsit hasonló a Marséhoz, tüzes természetű, fizikai szinten okozhat baleseteket, robbanásokat, a szintén erőszakos Marssal együttállva pedig ez a hatás megsokszorozódik. Az Uránusz a hirtelen változások, hatások okozója.
Hármuk együttes hatása megnöveli a kiszámíthatatlan erőszakos cselekedetek, események valószínűségét.

Ez a veszély a Kétu és a Mars szorosabb találkozásakor fog igazán előállni, amely március első hetére tehető. Emlékezzünk: 9/11, azaz a New York-i ikertornyok elleni merénylet idején is Kétu-Mars együttállás volt, akkor a Nyilasban. Mind az akkori Nyilas, mind a mostani Halak a Jupiter jegye, amely magában foglalja a vallás témáját, a Kétu-Mars pedig behozza a fanatizmus és az abból fakadó agresszív, terrorista cselekmények lehetőségét.

Ez a hármas konstelláció túl a fentieken a Halak területet minden szempontból érzékennyé teszi, természetesen egyéni hatása attól függ, kinek hová, hányadik házába esik.

Általánosságban elmondható, hogy a lábfej mint a Halak jegyéhez sorolt testrész lehet kitéve több sérülésnek, tehertételnek, de az is előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva leesünk a lábunkról. Érdemes fokozott figyelmet fordítani most e testrészünkre.

Sérülékennyé teszi továbbá a Halakhoz sorolt országokat. A védikus rendszerben Görögország, Portugália és Brazília tartoznak ide. Sajnos eszkalálódhatnak politikai és gazdasági konfliktusok, és ezek az országok számíthatnak gyors és váratlan változásokra is, melyek előjele kiszámíthatatlan.

Az ilyen időszakra mondta mesterem: várd a legjobbat, de készülj fel a legrosszabbra. Tegyük ezt.

Szeretettel
Vishakati








2 comments:

  1. Egész idő alatt retrográdban lesz a Halak ura, a Jupiter, az Ikrek felé.

    ReplyDelete
  2. Hát igen, ezzel már nem is akartam tetézni. Köszönöm a kiegészítést.

    ReplyDelete