Tuesday, April 11, 2017

Visszafelé – Retrográd Kos Merkúr (238.)

Április 10-én, hétfőn a Merkúr retrográdba fordul a Kosban, s május 3-ig így is marad. Ezzel a fordulattal eggyel nő az égen a hátráló bolygók száma, s folytatódik mélyülésünk egy sajátosan lassított időszakban.
A négy retrográd bolygó (Jupiter, Vénusz, Szaturnusz és Merkúr) időszaka alkalmas újragondolásra, régi dolgok felülvizsgálatára, módosítására, és bárminemű tervezésre is. Ne akarjunk azonban új dolgokat beindítani, megvalósítani, mert most mindennek többször kellene nekifutni. Az előkészületek engedélyezettek, a realizálás blokkolt.
A Merkúr mindennapi életünk szervezője, minden dolgok közvetítője, az isteni hírnök. Amikor retrográd üzemmódba kerül, gondolkodásunk, közlekedésünk, napi dolgaink intézésének lelassulása, akadályoztatása lesz a közvetlen hatása.
Itt, a Kosban a hátraforduló Merkúr ráadásul az Uránusszal néz farkasszemet: egymás felé araszolnak a Kos Kétu-energiájában (Asvini). Ennek a úgy nevezett közelítő fényszögnek kettős hatása van. Kifejezett balesetveszélyt, felbolydulást, zavarokat jelöl a közlekedésben és a verbális érintkezésekben. Tehát óvatosságra int – miközben felpumpálja a vérnyomásunkat, és ingerültté, türelmetlenné tesz. Indulataink egyensúlyi gyakorlatozása folyik.
Az Uránusz az asztrológiában a Merkúr felsőbb minőségét is képviseli, és ilyen szoros közelségben lehetőséget ad arra, hogy mentális működésünkben, kisebb-nagyobb dolgainkban megvilágosodjunk, rájöjjünk formabontó megoldásokra, szokatlan meglátásokra. Támogató szellemi hatás.
Az Uránusz és a sok Kétu-érintettség növeli a feszültséget, amelyre rátesz még egy lapáttal az április 11-i Telihold. A húsvéti böjt különösen nehéz lehet a növő Hold mellett. A Halak - Szűz tengelyen betetőző Telihold után némileg csökken a tenzió, bár marad a figyelem a test és lélek harmóniájának érzékenységén, fontosságán.
A héten még találkozunk, mert annyi fontos esemény van az égen, mint máskor egy hónap alatt sem. Addig is vigyázzunk egymásra, ajándékozzunk türelmet, figyelmet és szeretetet.
Namasté
Vishakati

Kérlek, kövesd honlapomat: www.vishakati.hu

No comments:

Post a Comment