Friday, November 25, 2016

Skorpió csúcspontok – Szaturnusz-Merkúr együttállás, Nap közeledés (213.)

Szeptember közepe óta vagyunk a Skorpió Szaturnusz merkúri energiájában, a Dzsjésthában. Ennek tudati útvesztőiről, mélységeiről és magasságairól már sok szó esett.

A védikus asztrológiában igen szemléletesen megmutatkozik egy lassú bolygó (például a Szaturnusz) hatásmechanizmusa. Amikor viszonylag hosszú ideig - hónapokig vagy évekig - van egy bolygó ugyanabban a jegyben, az nem egy homogén időszak, hanem különböző asztrológiai konstellációk tagolják. Ilyen lehet, amikor egy gyorsabb planéta utoléri a lassút. A két bolygó találkozása egyfajta csúcspont, felszikrázás a közös jelentéstartományban. Földi életünkben ilyenkor különböző történések esnek meg velünk. 

A már két éve a Skorpióban időző Szaturnusz jegyébe november 8-án érkezett meg a nála lényegesen gyorsabb Merkúr, a gondolkodás, kommunikáció, közvetítés, racionalitás jelölője.  Amíg csak közeledett hozzá, egyre több gyötrő gondolat, tudati zavartság tett próbára bennünket.

A Merkúr november 23-án este érte utol a Szaturnuszt. A két bolygó találkozásakor a Merkúr gondviselésébe tartozó tudati mechanizmusaink - gondolati struktúráink, mentális hovatartozásunk és tudatosságunk minősége - kerültek Szaturnusz, a kemény vizsgáztató elé

Érdemes az elmúlt 2 hetet ilyen szemmel mérlegre tenni: mi gyötört bennünket, mit oldottunk meg, mit értettünk meg és mit eresztettünk el közülük. Mi ment át a küszöbőr szigorú felmérésén? Az ilyen jellegű vizsgák mindig nehezek, de felszabadítóak, a megértett, átminősített tartalmak pedig elkezdenek nagyon intenzíven dolgozni bennünk. Ezeknek most már lehet örülni, s velük tervezni, fejlődni.

A november közepe óta a Skorpióban haladó Nap hasonló vizsgára készül saját témáiban december 10-én. Addig, a Szaturnuszhoz való közeledés szakaszában egónk, hatalomhoz/alárendelődéshez való viszonyunk, gyermekek, apánk helye a szívünkben, önmegvalósítás  körben hozhat fel bennünk és körülöttünk kérdéseket, félelmeket, baljós előérzeteket, problémákat. 

Szívügyeink, lelkünknek fontos kérdések megméretése előtt állunk. Itt nincs mit takargatni, tiszta szívvel elébe kell menni.

Namasté
Vishakati

Ez egy általános elemzés.  Ha többet szeretnél tudni a rád vonatkozó, személyes hatásokról, itt veheted fel velem a kapcsolatot  egyéni tanács-adástanulás  vagy jó időpont kiválasztása  céljából: 
+36 30 202 888       vagy      vishakati.gyurko@gmail.com 
 

No comments:

Post a Comment