Wednesday, June 8, 2016

Pozitív jelek – Bika Merkúr, Vénusz az élen (177.)

Asztrológiai nézőpontból több konstelláció is közeledik valamiféle energetikai tetőponthoz (Jupiter-Ráhu találkozó az Oroszlánban, Uránusz jegyváltása, totálisan elégetett Vénusz), most mégis megkeressük a védikus ég pozitív üzeneteit.

Ezek egyike a Merkúr június 8-i átlépése a Bika jegyébe. A nap is remek ehhez, hiszen az átlépés szerdán történik, amely a hét napjai közül a Merkúré. (A szerda ezért mindenféle merkúri tevékenységre - például írás, tanulás, tanítás, üzleti találkozók, utazás tervezése, megkezdése, tanfolyamok - egy árnyalattal alkalmasabb, mint a többi nap.)

Bő két hete a Merkúr még a Kosban araszolt lassú tempóban, ráadásul a retrográd jegyúr (Mars) blokkoló hatása alatt. Mostanra sebessége elérte a szokásosat, és kiszabadult a Mars hátráltató energiáiból is. A földies Bikában jól érzi magát: a racionalitást, a gyarapodást, megszerzett javaink becsben tartását helyezi előtérbe. Gondolatainkat értékeinkre, az anyagiakra, kiejtett szavainkra, valamint táplálékunkra és gyermekeinkre tereli.

A Merkúr jó helyzete fontos számunkra közvetlen jelentései megerősödése miatt, de azért is, mert két nagy hatású bolygó, a Szaturnusz és a jegyváltásra készülődő Uránusz is merkúri holdházban van. Vagyis bárhol jár a Merkúr, viszi magával e nagy bolygók rezgéseit, de fordítva is igaz, előnyösebb égi helyzete jótékony hatású a nagyok működésére.

Az égen találunk más szép változást is. A Rohini Újhold utáni napon (június 6.) a Vénusz – ¾ éves követés után – utolérte a Napot. Pontos találkozásuk több dolgot is jelent. Egyrészt ekkor a Nap teljesen elégeti a Vénuszt, s ez még hetekig így marad. Mégis a Vénusz vezető helyre kerülése megváltoztatja a női-férfi energiamintázatot, másképp fogalmazva trendforduló van érzelmi / ego alapú megéléseinkben.

Egy ideje már érzékelhető a kétféle energia egymáshoz való viszonyának az átrendeződése: a világban a női energia megerősödése zajlik. Amikor a konstellációban a Vénusz kerül a Nap elé, fokozódik ez a folyamat, azaz az ego mindenhatóságával szemben a női elvek (érzékenység, empátia, érzelmek, a szeretet, és például az intuíciók) térnyerése következik. Érzékelhetően persze majd akkor, amikor a Vénusz - július 5. körül - kikerül az égetett helyzetből.

Néhány nap múlva a Neptunusz irányváltása is ezeket az átrendeződéseket kezdi segíteni. Nagy változások, továbbra is fokozódó feszültségek közepette kapaszkodjunk a kedvező jelekbe, de mindenekelőtt az elfogadás és szeretet közegébe.

Változatlan szeretettel
Vishakati

A fentiek általános elemzést tartalmaznak. Az egyéni hatásokhoz a kulcs a személyes horoszkóp. Kapcsolatfelvétel: vishakati.gyurko@gmail.com




No comments:

Post a Comment