Friday, February 12, 2016

Kanyarogva előre – Bak Vénusz, Vízöntő Nap (150.)

Február a nagy égi átrendeződések időszaka.
A január végi holdcsomópont jegyváltás már érezteti hatását, új jegyeiben dolgozik a Rahu és a Kétu. Különösen az Oroszlán Rahu-Jupiter együttállás érzékelhető, amely fél évig tart, és Oroszlán részünk, vezetéssel kapcsolódó és férfi oldalunk, valamint vezetőink változásáról szól. 
A közeli napokban, február 20-án csatlakozik a Mars a Szaturnuszhoz a Skorpióban, ők szeptember közepéig maradnak majd egy jegyben.

Mindkét váltás igen komplex asztrológiai hatással jár, amely óvatos hozzáállást és együttműködést igényel. Előfordulhat, hogy kudarcot, zavarodottságot hoznak az életünkbe, de ha megértjük őket, nagy lépést tehetünk céljaink elérése és saját magunk meghaladása felé.

A napokban két kisebb váltás történik a védikus égen, amelyek a nagy változásokkal összedolgoznak. 
Február 12-én, pénteken a Vénusz a Bakba lép át. A jegyváltás fontos a Mérlegeknek és Bikáknak, mert aszcendensük ura kilép a Plútó baljós társaságából, megnyugszanak a kedélyek, elülnek a váratlan fordulatok.

A Vénusz a Bakban (a Szaturnusz jegyében) egy zodiákusba kerül a Merkúrral. Ők hárman egymás barátai, ezért a Vénusz és a Merkúr jól érzik magukat ebben a jegyben, erősítik egymást. Hatásukra jobban megértjük, megfogalmazzuk vágyainkat, többet tudunk tenni értük, ambíció és racionalitás megtámasztják egymást a munkánkban. Gyerekeinkkel kapcsolatban is okosabbak tudunk lenni. Erre a hatásra március elejéig számíthatunk.

Jól működő kettősük kölcsönhatásban van a Bak urával, a Skorpióban haladó Szaturnusszal is: mintegy visszaszínezik a nagy öreget. Mivel a Szaturnusz most merkúri energiában van, rajta keresztül alakuló megértéseink lehetnek plasztikusabbak, képekben, célokban, elérendő vágyakban megfogalmazódók.


Másnap, február 13-án a védikus Nap is jegyet vált, és a Vízöntőbe lép. A Nap mozgásának kiemelt jelentőséget ad, hogy ő uralja a Jupiter-Rahu kettősét az Oroszlánban. Ha a Nap jól érzi magát, az támogatóan hat vissza az érzékeny duóra, ha a Nap helyzete kevésbé kedvező, a Jupiter-Rahu is jobban megbillegtet bennünket. 

A Nap individuális, a Vízöntőben - a közösségek, barátok, szociális érzékenység és szabadság jegyében - töltött egy hónapjában leginkább csoportok, kompániák, társaságok irányítójaként mutatkozik meg. Számíthatunk tömegek szerveződésére, nagyobb csoportok együttes fellépésére.

A Nap a Vízöntőben egy jegybe kerül a Kétuval és a Neptunusszal. Az egész konstelláció egónk feloldódásáról szól, ahol az egyén helyett a - spirituális, szellemi - közösségek szerepe növekszik. Most az a dolgunk, hogy kis részletként járuljunk hozzá egy nagyobb egész működéséhez

Ha erre szeretnénk nyitni, most sok támogatást kaphatunk, közösségi életünk megélénkül, társaink, barátaink között lelki élményekre számíthatunk.

Szeretettel
Vishakati

A fentiek általános következtetéseket tartalmaznak, az egyéni hatásokat csak a személyes horoszkópból lehet megvizsgálni. 
Kapcsolatfelvétel:  vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlen infóért kérlek, keresd a vishakati.blogspot.hu vagy a facebook / Vishakati Community  oldalt.
 




No comments:

Post a Comment