Wednesday, December 23, 2015

Karácsonyi hírek – Mars, Vénusz, Merkúr jegyváltás, Telihold, Uránusz direkt (137.)

Karácsony napjai eseménydúsak lesznek a védikus asztrológiában, és többnyire kedvező konstellációváltások rendezik át kereteinket. 
Ünnepünk a Telihold energiájában telik, 3 bolygó vált jegyet, és az Uránusz is elindul előre.

Elsőként a Mars vált: december 24-én már arra fogunk ébredni, hogy átlépett a Szűzből (a Rahu közelségéből) a Mérlegbe. Rahutól való megszabadulása azt jelenti, hogy egy 7 hetes, szorongásokkal, félelemmel és olykor erőszakos eseményekkel tűzdelt időszak végére értünk.
Főleg a Kos és Skorpió aszcendensűek lélegezhetnek fel, de – mivel a Mars az aktivitásunk, indulataink, tetterőnk, kezdeményezésünk és a fejjel kapcsolatos dolgaink mutatója is – a többiek is megkönnyebbülnek, és sokat visszakaphatnak energiáikból.
Mérleg Mars időszaka február 21-ig tart, ezalatt tevékenyek vagyunk, erős a hajlandóságunk arra, hogy megmutassuk magunkat, kiálljunk az igazunkért, de valahogy mindezt kedvesen tudjuk tenni. Fontos számunkra a társaság, a partner, többet teszünk a másikért.


December 25-én késő délelőtt a Vénusz lép a Skorpióba. Bár itt nem olyan erős, mint a Mérlegben, ahonnan érkezett, azt érzékelni fogjuk, hogy kiszabadul a kedvezőtlen Papakartari jógából.
A Skorpió Vénusz szélsőségessé teheti vágyainkat, például az evésben, testiségben, birtoklásban, és hajlamosíthat rossz szokásokra. Ez nem csak az év végi ünneplésre vonatkozik, hanem január 19-ig, ameddig itt tartózkodik. Tudatos kontroll, önfegyelem szükséges.

Mind a Mars, mind a Vénusz hatását számunkra kedvezően befolyásolja kettejük uralmi cseréje, amelyet a védikusban Parivartana jógának neveznek. A Vénusz a Mars jegyében van, a Mars pedig a Vénuszéban. Mindennapjainkban ez a Vénusz (szeretet, kapcsolati energiák, vágyak, művészetek, szépség, birtoklás) és a Mars feljebb említett jelentéseinek összefonódását és erős megnyilvánulását jelenti december 25. és január 19. között.


Ugyancsak karácsony első napján, 25-én délben van Telihold a Nyilas-Ikrek tengelyen. A Nap a Nyilas Kétu-energiájából néz farkasszemet az Ikrek Rahu-energiájában álló Holddal. A fővilágosítók a holdcsomópontok naksatráiban vannak, ami nem a kedvenc helyük.
Ezért e Telihold idején – előtte, utána kb. 1-1 napig benne vagyunk az energiájában - hajlamosak lehetünk arra, hogy a másikra borítsuk érzelmi feszültségünket, vagy indokolatlan ideológiai vitákba bonyolódjunk. Érdemes rákészülni, és okosan kezelni ezeket a helyzeteket. Leginkább kerüljük a családi és egyéb vitákat.


Karácsony másnapján, december 26-án a - július vége óta hátráló - Halak Uránusz elindul előre. Még egy hónapig van egy jegyben a Kétuval, amely január végén fog kilépni a Halakból. 
Utolsó közös hónapjukban az Uránusz segít kívülről nézni dolgainkat, hogy a Halak Kétu vezényelte érzelmi tanításokból, lelki lezárásokból új felismerésekre jussunk. Ennek értelme az, hogy áldozatiságunk, magunkra vagy másokra irányuló szenvedtetésünk tekintetében magasabb tudatosságra jussunk, és ezzel oldjuk is ezeket.  


Ugyancsak ezen a napon a Merkúr átlép a Bak jegyébe. Gondolkodásunk strukturáltabb, ambiciózusabb lesz. Új tervek, elhatározások születhetnek, de tudnunk kell, a Merkúr mozgása itt már nagyon lelassul, mert készül január 5-i megfordulására.

Újév előtt még találkozunk, mert a Szaturnusz december 28-án fog naksatrát váltani, amely a következő év egyik alaptónusát fogja meghatározni.

Szép karácsonyt kívánok mindenkinek,  teljenek  külső-belső békével az ünnepek. 

Nagy szeretettel
Vishakati
A fenti írás az általános konstellációkból indul ki, az egyéni vonatkozásokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. Kérdés, kapcsolatfelvétel: vishakati.gyurko@gmail.com
Közvetlenül információért kérlek, csatlakozz facebook/ Vishakati Community     oldalamhoz, annál is inkább, mert most több közösségi oldal törölte külső írások közzétételi lehetőségét. 
Ezért lehet, hogy a jövőben megszokott oldalaidon nem fogod látni az írásaimat.











No comments:

Post a Comment