Thursday, October 1, 2015

Októberi prognózis a védikus asztrológiában (114.)

A hónap főszereplője a Merkúr, nemcsak azért, mert izgalmas társaságban (Rahu és Nap) haladva irányt vált, hanem mert végső soron ő a karmestere (asztrológusnyelven diszpozitora) az októberi konstellációknak. Őrá mindenképpen érdemes figyelnünk, minden rezdülése fontos következményekkel jár.

A bolygók többsége most 2 jegyben zsúfolódik, a Szűzben és az Oroszlánban.

A Szűzben dőlnek el a dolgok, mert e jegyet most nagyon megerősíti a saját jegyes Merkúr, s mert itt található az Oroszlán bolygók jegyura, a Nap is. Innen nézve az Oroszlán stellium a 12. házban található, ezért az Oroszlán történések zöme titokban, az átlagember számára láthatatlanul zajlik a hatalom magasabb köreiben világszerte. 
Mégis van esély, hogy előbb-utóbb napvilágra kerüljenek a titkok, a közelmúlt holdfogyatkozása és a Neptunusz szembenállása is ezt segíti.

Az Oroszlán jegyében egós történetek, hatalmi harcok, „férfias” játszmák zajlanak, a Jupiter által felnagyítva, a Mars által pedig feltüzelve. Az Oroszlánhoz tartozik az uralkodás, a vezetés is. Azt sugallja ez a konstelláció, hogy ezen a téren, azaz a jang oldalon, az úgy nevezett férfias kérdésekben és az irányítás vonatkozásában hiány van valódi, nemes és segítő indíttatásból, és új, hiteles vezetésre, vezetőkre volna szükség a világ sok részén.

Személyes életünkben is jellemző lehet, hogy főnöki vagy apai részünk túlzásokba esik, ugyanakkor most lehetőségünk van ezek korrigálására. Ehhez jó lenne befelé figyelni, és vállalni saját egónk leleplezését.

Mivel az Oroszlán terület most egyszerre fókuszált és rejtett, érdemes tudatosan figyelni Oroszlán szerveinkre is: szívünkre, keringésünkre, gerincünkre. Itt most kialakulhatnak olyan problémák, betegségcsírák, amelyek csak később derülnek ki. Sport, okos étkezés, szűrővizsgálatok segíthetnek. Erős a jelzés, ne halogassunk.

Nézzük a hónap lényegesebb konstelláció váltásait, amelyeket a hónap folyamán aztán majd részletesen megvizsgálunk.

Október 1. – A hónap a Vénusz ismételt Oroszlánba lépésével indul. A Vénusz hosszú, kanyargós utat tett meg idáig: július 5-én lépett be először, majd heteken át hátrált egészen a Rákba, aztán előrefordult, s most, 2 hónappal később érkezett ismét vissza az Oroszlán kapujába. Érdemes visszaidéznünk, mit sikerült megértenünk, helyretennünk kapcsolati hátralékainkból

További fontos aktualitás a harcias Kétu aspektusa a Szaturnuszra, amely sajnos erőszakot, fegyveres konfliktust hoz. 2 napja egzakt ez a fényszög – belelapozhatunk az újságokba, Szíria orosz bombázása innen indult.

Október 3. – A hátráló Merkúr visszamegy a Szűz jegy Nap-energiájába. Mivel a Merkúr most kiemelt figyelmet érdemel, ez a váltás is fontos: október 15-ig lényeges fordulatok, titkos megegyezések születhetnek hatalmi témákban, vezetői szinteken. Mindennapi életünkben is köthetünk alkut, például  főnökünkkel munkaügyben.
  
Október 7. – A Mars az Oroszlán vénuszi területére ér, s ezzel egy naksatrába kerül a Jupiterrel. Ettől mindkét bolygó, a Mars és a Jupiter hatása is megnő. Felfúvódik az egó, harcias tapasztalatokra teszünk szert. Nem veszélytelen konstelláció, amely a Plútóval is kölcsönhatásban van. Ideológiai szélsőségek lehetősége.

Október 9. – A Merkúr direktté válik. Ez sokunknak megkönnyebbülés, mert merkúri témákban (tanulás, közlekedés, üzleti ügyek, utazás, szerződések, általában a gondolkodás) szeptember 17. óta hátráltatva voltunk. A nehezén csak részben vagyunk túl: az irányváltás napján a Merkúr szorosan együtt áll a Rahuval (váratlan fordulatok, félreértések, csúszások lehetségesek a Merkúr témáiban). Kettejük furcsa párbeszéde október 29-ig megmarad.

Október 13. – Újhold a Szűz marsikus részén (Chitra), szemben az Uránusszal. Ez az Újhold rejtett konfliktusok kialakulását hozhatja, míg az Uránusz váratlan, gyors folyamatokat - legnagyobb valószínűséggel Szűz országokban (Japán, Svájc), vagy Szűz testtájunkon (emésztés, belek), illetve általában az egészségünkkel kapcsolatban. Arra is alkalmas idő, hogy határozott lépéseket tegyünk testünk, egészségünk jobbítása érdekében.

Október 15. - A Merkúr a Szűz holdi energiájába lép. 29-éig gondolkodásunkban előretör a közösségek sorsa, odatartozásunk, jövőképünk.

Október 17. – A Nap a Mérlegbe lépve csatlakozik a Merkúr késztetéséhez: jövőnk, közösségeink kilátásai, szabadságunk kerüljenek a középpontba, felelős döntéshozók kezébe. Ugyanakkor az önös Nap itt, a kapcsolatok jegyében meggyengül, emiatt hozhat önértékelési problémákat, szakmai bizonytalanságot, férfi oldalunk meggyengülését.  

Október 25. – Az immár egyre gyorsabb Merkúr a Szűz marsikus részére lép, s ezzel aktiválja az erőt, a kezdeményezést, cselekvést. Horoszkópunk minden marsikus vonatkozása megelevenedik. Az égi Mars - a Vénusszal és a Jupiterrel együtt állva - az egyes emberekben erős vágyakat ébreszt, ugyanakkor a gazdaságot, pénztárcánk vastagságát némileg változékonnyá teszi.

Október 27.Telihold a Mérleg-Kos tengelyen. A Telihold mindig energetikai fordulópont, ezúttal az én és te témájában.

Október 29. – Fontos jegyváltás: a Merkúr a Mérlegbe lép, s ezzel kiszabadul a Rahu kötelékéből. Gondolkodásunk, merkúri működéseink megnyugszanak, egy ideig harmonikusabbak lesznek.

Szeretettel
Vishakati

A fenti írás az általános égi konstellációkból indul ki. Az egyéni adottságokat csak a személyes horoszkópban lehet megvizsgálni. 

Az alábbi emailen lehet kérdéseket feltenni, valamint tanfolyamra, egyéni konzultációra jelentkezni: vishakati.gyurko@gmail.com


No comments:

Post a Comment