Monday, April 27, 2015

Pénz, stabilitás, tisztulás - Bika Merkúr (66.)

A védikus rendszerben április 27-én a reggeli órákban a Merkúr jegyet vált, s belép a Bikába.

A Merkúr a Hold után a leggyorsabb mozgású planéta, néha 2 hét alatt átszalad egy jegyen. Mostani Bika tartózkodása hosszabb lesz, 2,5 hónap múlva, július 5-én fog csak továbbmenni az Ikrekbe. Ennek oka az, hogy  május közepétől lesz egy 3 hetes hátráló időszaka.

A Merkúr alaptémái a gondolkodás, kommunikáció, információk és dolgok továbbítása, kereskedelem, tanítás, mozgás, közlekedés, humor. Ő az isteni hírvivő, aki érzelemmentesen igyekszik tenni a dolgát, de befolyásolható is, attól függően milyen jegybe és társaságba kerül.

A Bika jegyében a Merkúr meglehetősen jól érzi magát. A jegy ura a Vénusz, amellyel baráti viszonyt ápol, ezért barátságos fogadtatásban részesül. Mivel a Bika minőség nagyon erősen a stabilitásról, a tradíciókról, az értékekről és az anyagiakról szól, az itt időző Merkúr ezeket fogja  gondolkodásunkban hangsúlyozni. 
Segít a gyakorlatias dolgokbanracionalizálja az üzleti érzéket. Nem gyors, de ad egy képességet a stabilitás létrehozására. Materiális dolgokban egy erős megsegítettséget hoz ebben az időszakban.

A Merkúr innen a 2. Ikrek (értékek, anyagiak teremtése, üzletkötés, partnerkör építése, beszéd) és 5. Szűz (gyerekek, kreativitás, kockázatvállalás, szívbéli jó dolgok) ura. Az indiai rendszerben minden 5-ös reláció támogató, bár a Szűz területe általában tartogat tanulnivalót. Ez az időszak tehát sok sikert és lehetőséget tartogat anyagi bővülésünk, értékeink stabilizálása terén, és örömöt gyerekeinkkel, vállalkozásainkkal kapcsolatban.

Merkúr most azért is érdemel figyelmet, mert két "nagyágyút" is felügyelete alatt tart, merkúri energiában van
- a Rákban haladó Jupiter (Aslesha holdház), s emiatt a Merkúr bárhol jár, mindig felerősíti a múltbeli és családi érzelmi dolgok jelentőségét, megértését,
- a Szűz Rahu, ez visszahat a Merkúrra: gondolkodásunk zaklatottabb lehet, tudatunk állandóan fejlődni akar.

A Merkúr a Bikában mindvégig szemben áll Skorpió Szaturnusszal, amely a megfontolt, sokszor nehezebb megoldások felé terel bennünket. Ő hozhat idősebb partnert üzletben, magánéletben egyaránt, illetve átrendezheti a partnereink körét, ha azok könnyűnek találtatnak.

A Merkúr részletes haladása a Bikában:
április 27.-május 4. – Krittika naksatrában (Nap energiában) – ennek a bő egy hétnek a zömét a saját jegyes Vénusz társaságában tölti a Merkúr. Az erős Vénusz emeli a Merkúr minőségét is, tisztább az üzleti érzék, az anyagi indíttatás és annak kifejeződése, és szebben tudjuk megfogalmazni, mire vágyunk, mit szeretnénk elérni. Mivel a Nap energiájában van, a Nap pedig innen a 12. házban, gondolkodásunkon átüthet lelkünk, álmaink, a magány érzése, de foglalkozhatunk többet a külföldön boldogulás kérdésével, esetleg realizálnunk kell kisebb anyagi veszteséget.

május 4.-június 30. – Rohini naksatrában (Hold energiában) – itt verbalitásunk felerősödik, ráérezhetünk valami régóta meglevő képességünkre, akár egy mozgásformával kapcsolatban is, ennek felelevenítésébe most érdemes belevágni. Tudatilag egy kevésbé stabil időszak, amikor érzékenyebbek lehetünk a Hold ciklusaira. Igen erős lesz a Jupiterrel való kölcsönhatása. Hosszú hetekig egy jegyben a Marssal és a Nappal, ez felerősítheti kapcsolati dolgainkat. Átrendeződés, csendes agresszivitás is lehet. Szokatlanul hosszú időszak, ide esik a 3 hetes hátrálás is május 19-től június 11-ig. 

június 30.-július 5. – Mrigasira naksatrában (Mars energiában) – szintén erős kapcsolati vágyak és függőség, de már erőszakos felhangok nélkül. Sok energia, amely az anyagiakra és az emberekre, a kapcsolatrendszer bővítésére irányul.

Nyomatékos időszak, a stabilizáló Bika Merkúr – vele szemben a Skorpió Szaturnusszal – sokat tesz azért, hogy értékeink letisztuljanak, kapcsolataink szilárdabb talapzatra kerüljenek.

Sok sikert, jó építkezést kívánok szeretettel
Vishakati







No comments:

Post a Comment